Test av viner fra Carmignano/Montalbano-området

Her kanskje enda tydeligere enn for de andre nordtoscanske områdene viser 2007 seg som en litt lett årgang.
Redaksjonen
20 Mars 2009 - 12:58

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Carmignano/Montalbano

+ (88p)
Ghiaie della Furba 2000
Ten. di Capezzana
Italia - Toscana
57758 Vectura - kr 283,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Tett mørk rød. Rik moden duft med kjøtt, lær, modne bær, krydder, urter, bittersjokolade, jordsmonn.
Smak: Fyldig anslag, god syre, god fylde, rik og rund, myk og innsmigrende, sitter lenge, deilig finish. (2000)
Bruksområde: Rødt kjøtt med ikke for kraftig saus.
Vurdering: En flott moden vin som holder et par år til. Godt kjøp. 88 p (2000)
Laget av: Cabernet sauvignon, syrah, merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Villa di Capezzana 2004
Ten. di Capezzana
Italia - Toscana
55459 Vectura - kr 207,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk tett dyp rød. Elegant og ganske rik duft med klassiske toner, moreller, plommer, kirsebær, krydder og fat samt jordsmonn.
Smak: Fyldig anslag, god syre, fine myke tanniner, sitter godt med noe krydder i finishen. (2004)
Bruksområde: Gode retter med lyst kjøtt, også lammefilet.
Vurdering: En veldig myk og innsmigrende vin som er drikkeklar. Godt kjøp. 87 p (2004)
Laget av: 70 % sangiovese, 20 % cabernet sauvignon, 10 % canaiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Sassolo Barco Reale di Carmignano 2006
Antonio Mannelli
Italia - Toscana
10624 Vectura - kr 145,10 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Eurowine
Farge og duft: Mørk rød. Ganske klassisk sangioveseduft med mørke bær, kirsebær, urter, kaffe, røyk og fat.
Smak: Bløtt saftig anslag, veldig harmonisk med snille men likevel gode tanniner, fine kryddertoner i finishen, sitter godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. 86 p (2006)
Laget av: 80% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8 md. fatlagring for 30% av vinen, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Barco Reale di Carmignano 2006
Capezzana
Italia - Toscana
33172 Vectura - kr 122,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød. Rik god duft av mørke bær med innslag av blekk.
Smak: Bløtt anslag, god frukt, god syre, myke tanniner, sitter godt. (2006)
Bruksområde: Grønnsaksretter, spekemat, pasta, lyst kjøtt.
Vurdering: En sjarmerende og lettdrikkelig vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. 85 p (2006)
Laget av: 70% sangiovese, 20% cabernet sauvignon, 10% canaiolo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 7 md. Modning i franske eikeliggere (25 hl) og 2 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

(84p)
Ambra Carmignano Cru Santa Christina 2005
Ambra
Italia - Toscana
49744 VSD - kr 178,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
NON DOS
Farge og duft: Mørk rød. Fin om enn noe dempet duft med klassiske sangiovesetoner, røde bær og krydder samt urter.
Smak: Mykt anslag, moden stil, fine syrer, gode tanniner, litt grønn finish. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: En vin som er best innen et par år. Vel verd prisen. 84 p (2005)
Laget av: 100 % sangiovese
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Tenuta Cantagallo Chianti Montalbano 2007
Tenuta Cantagallo - Enrico Pierazzuoli
Italia - Toscana
33128 VSD - kr 128,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Mørk ung rød. Litt rustikk duft av kjøttfulle bær, noe lær og tobakk.
Smak: Saftig anslag, bløte tanniner, bra syre, saftig og litt bitter finish. (2007)
Bruksområde: Pasta, pizza.
Vurdering: En saftig og lettdrikkelig vin. Godt kjøp. 83 p (2007)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, ca. 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (81p)
Ambra Barco Reale di Carmignano 2007
Ambra
Italia - Toscana
49743 VSD - kr 149,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
NON DOS
Farge og duft: Ung mørk rød. Fin frisk duft av modne røde bær, noe trevirke.
Smak: Saftig anslag, en del syre, men også noe fruktsødme, noe bitterhet og urter i finishen. (2007)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig og noe enkel vin for konsum innen et år. Verd prisen. 81 p (2007)
Laget av: 75 % sangiovese, 10 % canaiolo, 15 % uva franca
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her