Test av viner fra Carmignano/Montalbano-området

Her kanskje enda tydeligere enn for de andre nordtoscanske områdene viser 2007 seg som en litt lett årgang.
Redaksjonen
20 Mars 2009 - 11:58

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Carmignano/Montalbano

+ (88p)
Ghiaie della Furba 2000
Ten. di Capezzana
Italia - Toscana
57758 Vectura - kr 283,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Tett mørk rød. Rik moden duft med kjøtt, lær, modne bær, krydder, urter, bittersjokolade, jordsmonn.
Smak: Fyldig anslag, god syre, god fylde, rik og rund, myk og innsmigrende, sitter lenge, deilig finish. (2000)
Bruksområde: Rødt kjøtt med ikke for kraftig saus.
Vurdering: En flott moden vin som holder et par år til. Godt kjøp. 88 p (2000)
Laget av: Cabernet sauvignon, syrah, merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Villa di Capezzana 2004
Ten. di Capezzana
Italia - Toscana
55459 Vectura - kr 207,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk tett dyp rød. Elegant og ganske rik duft med klassiske toner, moreller, plommer, kirsebær, krydder og fat samt jordsmonn.
Smak: Fyldig anslag, god syre, fine myke tanniner, sitter godt med noe krydder i finishen. (2004)
Bruksområde: Gode retter med lyst kjøtt, også lammefilet.
Vurdering: En veldig myk og innsmigrende vin som er drikkeklar. Godt kjøp. 87 p (2004)
Laget av: 70 % sangiovese, 20 % cabernet sauvignon, 10 % canaiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Sassolo Barco Reale di Carmignano 2006
Antonio Mannelli
Italia - Toscana
10624 Vectura - kr 145,10 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Eurowine
Farge og duft: Mørk rød. Ganske klassisk sangioveseduft med mørke bær, kirsebær, urter, kaffe, røyk og fat.
Smak: Bløtt saftig anslag, veldig harmonisk med snille men likevel gode tanniner, fine kryddertoner i finishen, sitter godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. 86 p (2006)
Laget av: 80% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8 md. fatlagring for 30% av vinen, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Barco Reale di Carmignano 2006
Capezzana
Italia - Toscana
33172 Vectura - kr 122,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød. Rik god duft av mørke bær med innslag av blekk.
Smak: Bløtt anslag, god frukt, god syre, myke tanniner, sitter godt. (2006)
Bruksområde: Grønnsaksretter, spekemat, pasta, lyst kjøtt.
Vurdering: En sjarmerende og lettdrikkelig vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. 85 p (2006)
Laget av: 70% sangiovese, 20% cabernet sauvignon, 10% canaiolo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 7 md. Modning i franske eikeliggere (25 hl) og 2 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

(84p)
Ambra Carmignano Cru Santa Christina 2005
Ambra
Italia - Toscana
49744 VSD - kr 178,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
NON DOS
Farge og duft: Mørk rød. Fin om enn noe dempet duft med klassiske sangiovesetoner, røde bær og krydder samt urter.
Smak: Mykt anslag, moden stil, fine syrer, gode tanniner, litt grønn finish. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: En vin som er best innen et par år. Vel verd prisen. 84 p (2005)
Laget av: 100 % sangiovese
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Tenuta Cantagallo Chianti Montalbano 2007
Tenuta Cantagallo - Enrico Pierazzuoli
Italia - Toscana
33128 VSD - kr 128,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Mørk ung rød. Litt rustikk duft av kjøttfulle bær, noe lær og tobakk.
Smak: Saftig anslag, bløte tanniner, bra syre, saftig og litt bitter finish. (2007)
Bruksområde: Pasta, pizza.
Vurdering: En saftig og lettdrikkelig vin. Godt kjøp. 83 p (2007)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, ca. 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (81p)
Ambra Barco Reale di Carmignano 2007
Ambra
Italia - Toscana
49743 VSD - kr 149,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
NON DOS
Farge og duft: Ung mørk rød. Fin frisk duft av modne røde bær, noe trevirke.
Smak: Saftig anslag, en del syre, men også noe fruktsødme, noe bitterhet og urter i finishen. (2007)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig og noe enkel vin for konsum innen et år. Verd prisen. 81 p (2007)
Laget av: 75 % sangiovese, 10 % canaiolo, 15 % uva franca
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her