Test av rødviner fra Rioja - Reserva 2004

Redaksjonen
11 Juni 2010 - 14:03

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mai 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Reserva 2004

+ (89p)
Conde de la Salceda 2004
Viña Salceda
Spania - Rioja
59384 Vectura - kr 309,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Dyp mørk rød med lysere kant. Elegant duft med modne bærtoner, lær, tobakk og fat.
Smak: Mykt anslag, følger duften, god syre og markante, men likevel slanke tanniner, svært harmonisk, god munnfølelse, sitter veldig godt med en del stoff i finishen. (2004)
Bruksområde: Lam, vilt.
Vurdering: En flott vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 89 p (2004)
Laget av: 95% tempranillo, 5% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Luis Cañas Reserva 2004
Luis Cañas
Spania - Rioja
Vectura - ca. kr 179,00 (75cl)
Kun Horeca
WineTailor
Farge og duft: Dyp rød. Klassisk duft med røde og mørke bær, mokka, urter, mineraler, fat.
Smak: God konsentrasjon fra starten, faste tanniner, ganske stofflig, sitter godt og lenge. (2004)
Bruksområde: Allround rødt kjøtt med god saus.
Vurdering: En ung og vellaget vin som vil utvikle seg videre i minst fem år. Meget godt kjøp. 88 p (2004)
Laget av: Tempranillo, garnacha
Alkoholinnhold: 14,0% vol.

+ (88p)
Contino Reserva 2004
C.V.N.E.
Spania - Rioja
51213 Vectura - kr 271,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
VinoVinVinho
Farge og duft: Dyp rød. Konsentrert duft med en del fat, rikt modent bærpreg, en del jordsmonn, kraftig.
Smak: Fyldig anslag, myk og moden frukt, god konsentrasjon, fine syrer og gode tanniner, en del fat og mokka i finishen. (2004)
Bruksområde: Saftig oksekjøtt.
Vurdering: Rik vin, men den virker ganske moden i frukten, så den smaker trolig best innen noen år. Godt kjøp. 88 p (2004)
Laget av: Tempranillo, graciano, mazuelo, garnacha
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Baron de Ley Reserva Baron de Ley Reserva 7 Vinas 2004
Baron de Ley
Spania - Rioja
Vectura - ca. kr 284,00 (75cl)
Kun Horeca
Farge og duft: Dyp rød. Moden duft av søte, mørke bær, tørket kjøtt, sjokolade, noe fat.
Smak: Fyldig frukt i anslaget, veldig god syre, en del sødme, bra konsentrasjon, sitter godt og lenge. (2004)
Bruksområde: Rike lammeretter.
Vurdering: En veldig tiltalende og ikke minst annerledes vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 88 p (2004)

+ (87p)
Marqués de Vitoria Reserva 2004
Bodegas Marqués de Vitoria
Spania - Rioja
13003 VSD - kr 159,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Vinordia
Farge og duft: Dyp rød med moden kant. Svært tiltalende elegant parfymert duft av modne bær,
Smak: Mykt elegant anslag, som duften, veldig god munnfølelse, noe frukt- og fatsødme, fine syrer, slanke fine tanniner, sitter godt og lenge. (2004)
Bruksområde: Krydret lam.
Vurdering: En god munnfull for de neste fire årene. Meget godt kjøp. 87 p (2004)
Laget av: 100% tempranillo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md i nye amerikanske eikefat malolaktisk gjæring
Bestill her:

+ (87p)
Lan Reserva 2004
Bodegas Lan
Spania - Rioja
59736 Vectura - kr 165,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Amka
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Ung litt lukket bærduft, men åpner seg etter hvert med søte mørke bær, noe trevirke, lær, krydder og urter.
Smak: Bra fylde og saftighet i anslaget, fine syrer, fine om enn ganske myke tanniner, sitter godt med fin friskhet i finishen. (2004)
Bruksområde: Lam, svin, elg.
Vurdering: En myk og saftig vin med god karakter. Best innen tre år. Meget godt kjøp. 87 p (2004)
Laget av: 80% tempranillo, 10% mazuelo, 10% garnacha
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Marqués de Cáceres Reserva 2004
Unión Viti-Vinicola
Spania - Rioja
40318 Cuveco - kr 164,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Dyp rød med varme toner. Fin litt dempet duft med plommer, krydder, blomster, trevirke, jordmonn, te.
Smak: Myk inngang, god karakter, bra fylde, relativt myk syre, men frisk nok, sitter godt. (2004)
Bruksområde: Lammefilet.
Vurdering: En harmonisk og vellaget rioja for de neste fire årene. Meget godt kjøp. 86 p (2004)
Laget av: 85% tempranillo, 12% garnacha, 3% graciano
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. I franske eikefat (allier og vosges, 25 % nye fat, 75% 1-5 år gml)
Bestillher:

(84p)
Baron de Ley Reserva 2004
Baron de Ley
Spania - Rioja
34550 Vectura - kr 151,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Farge og duft: Tett mørk rød. Plommer, skogbunn, trevirke og fatkrydder.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, bra syre, fine tanniner, sitter godt med en del fatkrydder i finishen. (2004)
Bruksområde: Lam eller svin.
Vurdering: En folkelig og lettdrikkelig vin for de neste to årene. Godt kjøp. 84 p (2004)
Laget av: 90% tempranillo, 10% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. Fatlagring, 24 md. Flaskemodning.
Bestill her:

÷ (80p)
Coto de Imaz Reserva 2004
Bod. El Coto del Rioja
Spania - Rioja
6313 Vectura - kr 147,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Farge og duft: Mørk rød. Moden sødmefull, rett-frem-etter-nesen-duft.
Smak: Bløtt anslag, veldig bløt syre, litt flat, myke tanniner, litt syltet frukt, sitter en stund. (2004)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Litt kommersiell i stilen. Nå. Verd prisen? 80 p (2004)
Laget av: 100% tempranillo
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 mnd i amerikanske eikefat (225 ltr) + 24 mnd flaskemodning
Bestill her:

÷ (80p)
Faustino V Reserva 2004
Bodegas Faustino Martinez
Spania - Rioja
685 VSD - kr 149,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Bibendum
Farge og duft: Mørk rød med lysere kant. Ganske rustikk duft med modent bærpreg, en del fat.
Smak: Bløtt anslag, veldig bløt, mangler litt spenst, lett fylde, rustikk finish. (2004)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Mangler noe finesse. Verd prisen? 80 p (2004)
Laget av: 80% tempranillo, 20% graciano.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 mnd. Lagring på eikefat+12 mnd. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

+ (77p)
Marques de Concordia Reserva 2004
Marq. de Concordia
Spania - Rioja
7973 VSD - kr 135,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
United Wineries
Farge og duft: Dyp varm rød. Klar varm rød. Moden duft av plommer samt litt urent fatpreg.
Smak: Følger duften, bløt og sødmefull, litt rustikk, støvete finish. (2004)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Litt trekk for manglende eleganse. Knapt verd prisen. 77 p (2004)
Laget av: 100% Tempranillo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. lagring i franske og amerikanske eikefat, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør en liten vri med vossakorven
Dagens rett

Gjør en liten vri med vossakorven

Denne oppskriften er super når du har kjøpt inn for mye vossakorv, eller har rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her