Test av riesling fra Rheingau - Uten prädikatangivelse

Redaksjonen
28 August 2009 - 09:47

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Uten prädikatangivelse

÷ (92p)
Künstler Hochheimer Kirchenstück Riesling Trocken Gold Kapsel 2007
Weing. Franz Künstler
Tyskland - Rheingau
56524 Vectura - kr 369,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Gullgul. Stor og rik men samtidig svært elegant duft med konsentrert mineralpreg, mye flint og krydder, modne tropiske frukter,
Smak: Følger duften, stor fasthet fra flotte syrer, veldig rik og samtidig elegant, sitter utrolig lenge. (2007)
Bruksområde: Rike retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En nydelig vin som vil utvikle seg videre i minst 20 år. Meget godt kjøp. 92 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (91p)
Charta Riesling 2007
Weing. Josef Spreitzer
Tyskland - Rheingau
Vectura - ca. kr 189,00 (75cl)
Kun Horeca
WineTailor
Farge og duft: Gul. Spennende duft med masse mineralpreg, blomster, tropisk frukt, epler, sitrus og krydder.
Smak: Fast elegant anslag, følger duften perfekt opp med stor mineralfedme, flott pirrende syre, veldig god fylde, lang ettersmak. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt og sjømat.
Vurdering: En strålende vin for de neste 15 årene. Meget godt kjøp. 91 p (2007)
Laget av: 100% riesling

÷ (91p)
Künstler Hochheimer Hölle Riesling Trocken Gold Kapsel 2007
Weing. Franz Künstler
Tyskland - Rheingau
56528 Vectura - kr 449,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Gullgul. Nydelig duft, rik åpen og flott med mye frukt i retning tropisk og lime, mye mineraler som våt stein.
Smak: Svært fyldig anslag, flott syre, stor fylde, veldig god konsentrasjon, vokser utover, utrolig lang og flott finish. (2007)
Bruksområde: Rike retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En stor vin som vil utvikle seg videre i minst 20 år. Meget godt kjøp. 91 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Breuer Berg Rottland Riesling 2007
Georg Breuer
Tyskland - Rheingau
55555 Cuveco - kr 342,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Gyllengul. Flott duft med rike frukttoner, særlig epler og sitrus, mineraler, men fortsatt lukket.
Smak: Veldig fast i anslaget, kjølig flott frukt, bra fylde og rikdom, lukket stil, sitter lenge. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: En i øyeblikket svært ung vin som må dekanteres i dag, og helst bør legges til side en del år. Tåler fint 12 år. Godt kjøp. 88 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Künstler Hochheimer Stielweg Riesling "Alte Reben" Trocken 2007
Weing. Franz Künstler
Tyskland - Rheingau
56527 Vectura - kr 289,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Klar gyllengul. Mineralsk duft, litt dempet, noe tropisk frukt og hvite blomster.
Smak: Fast anslag, veldig god syre, ganske slank stil, veldig fast utover, fortsatt veldig ung, sitter lenge. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: En ung og lovende vin som bør dekanteres i dag. Tåler minst 7-8 år. Vel verd prisen. 87 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Kloster Eberbach Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Kabinett Trocken 2008
Kloster Eberbach
Tyskland - Rheingau
Vectura - ca. kr 170,00 (75cl)
Kun Horeca
Vininor
Farge og duft: Gullgul. Ganske delikat og ren duft med intense frukttoner, en del mineraler.
Smak: Fruktig friskt anslag, stor friskhet, god fasthet og frukt, bra fylde, men likevel på den slanke siden, sitter lenge. (2008)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: En god vin for de neste 5-6 årene. Godt kjøp. 86 p (2008)
Laget av: 100% riesling

(86p)
Breuer Berg Roseneck Riesling 2007
Georg Breuer
Tyskland - Rheingau
55778 Cuveco - kr 342,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Gullgul. Veldig dempet duft med primært jordsmonnsaktige toner, også noe epler.
Smak: Fyldig anslag, mye jordsmonn, litt lukket karakter, litt varm sitrusbitterhet i finishen. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: Gir veldig lite i dag. Bør dekanteres. Tåler trolig 8 år. 86 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Kloster Eberbach Baiken Riesling Trocken 2008
Kloster Eberbach
Tyskland - Rheingau
Vectura - ca. kr 150,00 (75cl)
Kun Horeca
Vininor
Farge og duft: Gul. Veldig ung duft med mye situsbitterhet, mineraler og litt honning.
Smak: Fruktig anslag, veldig god syre, litt slank, mye epleskall i finishen, sitter lenge. (2008)
Bruksområde: Lette retter.
Vurdering: En vin som ikke gir så veldig mye i øyeblikket, men som kanskje vil by på litt mer om noen år? Verd prisen. 83 p (2008)
Laget av: 100%riesling

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her