Dagens rett
Teriyaki-marinerte makrellfileter
Foto: (Norges Sjømatråd)
Norsk makrell blir enda bedre med japanske smaker
Det er høysesong for makrell og nå er den på sitt magreste og mest delikate. Prøv denne måten å tilberede den på.
22 Mai 2023 - 23:00
Å fisk makrell er gøy, men den er like morsom å plukke med seg fra fiskedisken. Den er alltid veldig fersk på denne tiden av året, og prisen er dessuten gunstig.
Klassisk stekt eller kokt makrell er godt, men den er dessuten veldig velvillig på kjøkkenet. Den fortjener derfor å eksperimenteres med, som i denne oppskriften.
Teriyaki-marinerte makrellfileter
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la den koke i 5 minutter. Avkjøl.
- Pensle makrellfiletene på begge sider flere ganger med marinaden.
- Stek dem på grill eller tørr stekepanne i 2-3 minutter på hver side.
- Serveres nystekte med resten av marinaden ved siden av.
- En potetsalat eller kokt jasminris smaker godt som tilbehør.
Tips: Teriyaki-marinade kan kjøpes ferdig på flaske.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå