Tapte åtte millioner på Sjøloftet

Ekteparet Varn, og tidligere daglig leder Sven Erik Woodfield Hansen må ta et personlig tap på minst 5,5 millioner kroner etter konkursen i Sjøloftet i Skien.
Redaksjonen
08 September 2009 - 13:00

Kravene fra kreditorene løper opp i hele 8,7 millioner kroner, skriver Telemarksavisa. I tillegg kommer udekkede lønns- og feriepengekrav fra et foreløpig ukjent antall ansatte. Det viser den foreløpige innberetningen til skifteretten fra bobestyrer advokat Bjørn Dyrland.

Rottene avgjorde?
Nedturen for nattklubben og spisestedene i det gamle pakkhuset på Langbryggene i Skien startet med en rotteinvasjon vinteren 2008, mener eierne og bobestyreren. Også Sjøloftet Arendal AS er under konkursbehandling med foreløpige kreditorkrav på over to millioner kroner, pluss uoppgjorte krav fra ansatte.

Konkursen i restauranthuset på Langbryggene i Skien omfatter også den nedlagte bistroen Kulcompagnie og nattklubben Neon, skriver Telemarksavisa. Eierne, ekteparet Anne May Bull Varn og Kjetil Varn i Brevik begjærte selv oppbud i juli, etter flere år med store økonomiske problemer.

Personlig smell
Etter konkursen får Varns en personlig smell. De må innfri sine garantier overfor banken i Arendal på i alt 3,5 millioner kroner. I tillegg til garantiene har Arendal og Omegns Sparekasse pant for 1,5 mill i driftstilbehøret og leiekontrakten.

- Hvorvidt de får dekning fullt ut eller ikke, vil være avhengig av om de får inn nye drivere og vilkårene for dette, sier bobestyrer Dyrland til Telemarksavisa. Han karakteriserer fallitten som stor.

Det fins ingen verdier i boet. Derfor har de øvrige kreditorene ingen utsikter til å få oppgjør.

Ifølge boinnberetningen fikk Sjøloftet Skien AS ødeleggende problemer i februar i fjor. Hele 2. etasje, inkludert Neon, måtte stenge på grunn av rotteplager. Lokalene ble friskmeldt og gjenåpnet i september 2008, skriver avisen.

Men selskapet slet med å få driften på fote igjen. I romjula kastet Varn kortene, stengte 2. etasje, innstilte Kulcompagniet og flyttet Sjøloftet ned dit.

Brutt straffeloven?
Med bakgrunn i den skakkjørte økonomien peker bobestyreren på at det er mistanke om at selskapet har brutt straffelovens bestemmelser om å åpne gjeldsforhandlinger. Aksjeloven krav til forsvarlig egenkapital er heller ikke innfridd idet samtlige regnskapsår viser at aksjekapitalen er tapt, heter det i rapporten.

Til Varns fordel påpeker han på at han har stilt til dels betydelige personlige garantier og så sent som i februar i år puttet inn ytterligere 1,5 millioner kroner for å dekke løpende gjeld.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her