Drikke
Ta en titt på auksjonsvarene

Ta en titt på auksjonsvarene

Mandag finner Norges første vinauksjon sted, og denne helgen kan du se nærmere på flaskene som tilbys.
Aase E. Jacobsen
21 November 2013 - 16:55

At det er en historisk begivenhet når Vinmonopolet og Blomqvist åpner dørene for den første vinauksjonen på norsk jord, er hevet over enhver tvil.

3000 flasker

Auksjonen vil foregå både som klassisk auksjon samt som nettauksjon. Førstnevnte finner sted mandag 25. november kl 18.00 hos Blomqvist i Oslo, og nettauksjonen er åpnet allerede og holder på fram til 27. november kl 19.00.

Til sammen 3000 flasker fordelt på 394 lotter bys ut, og det er tre ganger mer enn auksjonsansvarlig hos Vinmonopolet, Arnt-Egil Nordlien, anslo i starten.
– Vi fikk inn 1150 tilbud, forteller han til NRK Dagsrevyen.

Blant godsakene er et av verdens mest ettertraktete vinslott, Ch. Petrus. Denne gangen i en vellagret utgave, 1950, som er vurdert til 25.000 kroner. Samt en portvin fra 1815 som er vurdert til 19.000 kroner.

Forhåndsmysing

Det er mange fallgruver når det kommer til gammel vin. Lagringsforholdene er ytterst viktige å vite noe om. Men det å studere flaskene er også viktig for å se om det er et godt fyllingsnivå (ullage) og om det er tegn til at den har vært lagret ved varierende temperaturer. Dette siste kan ses ved at det ligger en kant langs halsen.

På grunn av alle disse usikkerhetsmomentene, åpnes det for at interesserte kan få forhåndsvisning av utbudene. Visningstider blir i følge Nordlien fram til og med søndag 24. november fra 11-16 (12-16 på søndag). Adresse: Blomqvist, Tordenskiolds gate 5 i Oslo. Tid må imidlertid avtales på forhånd, til tel. 22708770 eller post@blomqvist.no.

Her kan du se katalogen for nettauksjon 15. - 27. november: https://www.blomqvist.no/nettauksjon/objektgruppe/90/Vin-paa-nett (krever registrering/innlogging)

Her kan du se katalogen for klassisk auksjon 25. november: https://www.blomqvist.no/Klassisk-auksjon/Hoestens-Vinauksjon-2013/Katalog (krever registrering/innlogging)

Registrering hos Blomqvist kan du gjøre her: https://www.blomqvist.no/user/register

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her