Beste norske kokebok

Beste norske kokebok 2019

Sverre Sætre er en mester med sjokolade

Sverre Sætre er en mester med sjokolade

Sverre Sætre er den mestvinnende kokebokforfatteren.
28 November 2019 - 20:00

Sjokoladeboka er den siste i rekken av kokebøker fra Norges fremste konditor Sverre Sætre, og med den tok han innersvingen på 20 andre kokebøker som var med i årets kåring av Beste norske kokebok. 

 

Sjokoladekokeboka er årets beste fordi «med denne boka har Sverre Sætre (og fotograf Tommy Andresen) skapt noe som trolig blir stående som et standardverk innen sin sjanger. «Sjokoladeboka» er visuelt svært vellykket, det er høyt nivå på det faglige innholdet og selv «folk flest» kan lykkes med å lage det Sverre byr på av drikke, bakverk, desserter, konfekt, salte retter og så videre.» 

Om årets vinner av Beste norske kokebok kan sies at det ikke er første gangen denne kokebokforfatteren tar imot heder for sine bedrifter. Forfatteren er ikke bare en av sine mest respekterte innen sitt fagområde, han tar også denne høythengende prisen for andre gang. Den første var i 2010 med Den store bakeboka. Utover det har han vært finalist i samme konkurranse i alt fire ganger, også i 2016 med Frukt og bær. En kokebok og i 2013 med Bakeboka.

Beste norske kokebok er et samarbeid mellom Apéritif og Norli og ble delt ut for 12. gang. Forlaget Press som stikker av med seieren i år, gjør det for femte gang som gjør forlaget til nummer en i denne boksjangeren.

Her kan du lese om de andre finalistene i årets kåring

Sverre Sætre i konditoriet.

Årets jury: Per A. Borglund, redaktør Mat fra Norge og innehaver av Norges største kokeboksamling; Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif; Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel; Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene; Marius Renberg, bokdesigner og Terje Ommundsen, kokk og forfatter fjorårets finalistkokebok Thai-obsessed.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her