Svarte penger fra Stavanger til Kina

Flere millioner svarte penger fra de tidligere restaurant-virksomhetene Mikado i Stavanger og Peking Cuisine i Sandnes er havnet i Kina. Det mener politiet.
Redaksjonen
26 Juni 2007 - 14:30

Bokettersynet ved Mikado i Stavanger og Peking Cuisine i Sandnes avslørte svart omsetning for minst 27 millioner kroner. Dette er penger ingen i dag kan gjøre rede for.
 
De kinesiske restauranteierne har ifølge likningen hatt moderate inntekter de siste årene. Ifølge fylkesskattekontoret avslørte bokettersynet timelønninger for de restaurantansatte helt ned i 40 kroner.
 
Tips
Fylkesskattekontoret mottok et tips i 1998. Tipset gikk ut på at de ansatte ved Mikado Restaurantdrift fikk mellom 1000 og 3000 kroner ekstra per måned i svart lønn. Disse beløpene skal ha blitt utbetalt kontant. Betydelige deler av den svarte omsetningen ble også delt mellom eierne i restauranten. For en aksjonær med ti prosents eierandel utgjorde dette den gang 20.000 kroner i snitt per måned.
 
Ikke bokført
Tipset ble lagt stor vekt på i undersøkelsene skattemyndighetene har gjort i forbindelse med bokettersynet. Konklusjonen er at den lave bokførte lønnen kan være en indikasjon på at det utbetales lønn som ikke bokføres i regnskapet.
 
- Vi tror det er blitt ført ut mye penger her, men vi har ikke klart å følge pengestrømmer ut. Det har blitt gjort på måter slik at det ikke er sporbart, sier politibetjent Odd Olav Reisæter ved økonomiseksjonen i Rogaland politidistrikt til aftenbladet.no.
 
Pengene skal altså ha havnet i Kina.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nyt 8 viner fra en historisk vingård
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. oktober

Nyt 8 viner fra en historisk vingård

Nordmenn elsker libanesisk vin! Bli med på denne spennende vinsmakingen og smak hvorfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her