Limantours suksessfaktor: Drinker med meksikansk historie og kultur
Foto: (Licoreria Limantour)

Limantours suksessfaktor: Drinker med meksikansk historie og kultur

Cocktailene er lekne, eksperimentelle og i stadig forandring ved baren Limantour i Mexico by, og de gir en smakebit av meksikansk kultur og historie.
05 Oktober 2022 - 11:54

– Vi utforsker hele tiden nye ingredienser og smaker for cocktailene våre, sier Pablo Pasti, hovedbartender ved baren Limantour i bydelen Roma Norte i Mexico by. 

Baren er i 2022 rangert som nummer fire på listen over The World’s 50 Best Bars, en liste de har vært fast innslag på siden 2013. 

Pablo Pasti på Licoreria Limantour Foto: Wordl50Bestbars

Pablo forteller under mitt besøk i 2020 at de er stolte av å representere Mexico på denne listen.

– Og vi benytter alltid lokale råvarer og ingredienser som karakteriserer Mexico i cocktailene våre, presiserer han. 

Et pusterom
Limantour er et pusterom i et hektisk meksikansk storbyliv.

– Vi er et sted som spesielt egner seg til å slå av en prat mens en nyter en god cocktail, fortsetter Pablo. 

Og selv om det utvilsomt er drikken som står i sentrum, så mener han det er et stort pluss for baren at alle som jobber her utfører oppgavene sine med et stort engasjement.

– Dette reflekteres i en god og serviceinnstilt holdning, understreker han.

I juryens begrunnelse for å plassere Limantour som verdens tiende beste bar, trekkes den enkle og rene dekoren frem samt at baren alltid er full av folk og at det er et levende og morsomt sted.

– Alle barens ansatte liker jobben vår, og vi synes det er morsomt å jobbe, sier Pablo. – Dette er nok noe som smitter over på kundene og som bidrar til en god atmosfære. Og ikke minst, så reflekteres det i cocktailenes smak.

Inspirert av omgivelsene
Når han skal skape en ny cocktail, hvilket er en kontinuerlig kreativ prosess, bruker han sine nære omgivelser som inspirasjon.

– Alt som omgir oss; smakene, luktene og fargene samt nabolaget og hverdagslivet er hvor jeg henter mest inspirasjon fra, uttaler bartenderen.

To ganger i året byttes menyen ut. Noen av cocktailene er klassikere som alltid befinner seg på menyen, blant dem Mr. Pink, en drikk som beskrives som frisk og subtil.

– Dette er en av favorittene til dem som besøker oss, forteller Pablo. – Den er en kombinasjon av gin, grapefruktjuice, rosmarinsirup, basilikum og sitron.

Delen av menyen som byttes ut, designes ut fra et tema.

– Vi tenker hele tiden på hvordan cocktailene kan representere Mexicos kunst, musikk, kultur og historie, sier han.

Drinkene på Licoreria Limantour er inspirert av maksikansk kultur. Foto: Licoreria Limantour

Tema for disse cocktailene har for eksempel vært meksikanske forfattere hvor en av cocktailene var inspirert av novellen Pedro Pàramo av Juan Rulfo. Denne besto av meksikansk kaffe, whiskey, mole og chili.

Mexicos karakteristiske markeder har også være tema og inspirasjon for cocktailene som har blitt servert ved Limantour.

Det siste temaet er kakao og førkolumbiske kulturer.

– Hva som er interessant er at drinkene ikke smaker av sjokolade, sier Pablo.

De bruker her blant annet ristede kakaoskall og fermentert kakao.

Et rikt univers
Ingrediensene i Limantour’s cocktailer er følgelig dypt forankret i Mexicos kultur.

– Vi er dessuten opptatt av å bruke lokale råvarer, presisere Pablo og legger til:

– I tillegg til at det gir cocktailene en egen identitet, så er det også en måte vi kan støtte lokale jordbruksprodusenter på.

Det å bruke lokale produkter og produktene som jorda gir, understreker han at generelt er en av hovedtendensene blant Mexicos barunivers.

Et univers som er variert og utbredt. Ifølge det nasjonale instituttet for statistikk, INEGI, så finnes det totalt i landet over 31.000 barer. I overkant av 2.000 av disse befinner seg i Mexico by.

Eierne av Limantour har også to andre barer i metropolen, Baltra og Xaman.

– Mens Limantour er et åpent og vennlig sted hvor du kan drikke noe nytt, så er Baltra mer intim og for dem som foretrekker klassiske cocktailer, sier Pablo.

Baltra er oppkalt etter en av Galapagos-øyene og har Charles Darwin som tema for sin dekorasjon. Den er nummer 32 på Worlds50Bestbars 2022. 

– Xaman på sin side er for dem som liker å utforske det mystiske, musikk og drikker, fortsetter han. – Denne baren har den beste musikken.

Pablo forteller at Limantour så vel som dens søsterbarer, hele tiden arbeider for å gi de besøkende den beste baropplevelse.

– Og nøkkelen her er en konstant læring, understreker Pablo. – Vi lærer og iverksetter nye ting hele tiden. 

For mer bilder se Limantours instagram

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her