Limantours suksessfaktor: Drinker med meksikansk historie og kultur
Foto: (Licoreria Limantour)

Limantours suksessfaktor: Drinker med meksikansk historie og kultur

Cocktailene er lekne, eksperimentelle og i stadig forandring ved baren Limantour i Mexico by, og de gir en smakebit av meksikansk kultur og historie.
05 Oktober 2022 - 10:54

– Vi utforsker hele tiden nye ingredienser og smaker for cocktailene våre, sier Pablo Pasti, hovedbartender ved baren Limantour i bydelen Roma Norte i Mexico by. 

Baren er i 2022 rangert som nummer fire på listen over The World’s 50 Best Bars, en liste de har vært fast innslag på siden 2013. 

Pablo Pasti på Licoreria Limantour Foto: Wordl50Bestbars

Pablo forteller under mitt besøk i 2020 at de er stolte av å representere Mexico på denne listen.

– Og vi benytter alltid lokale råvarer og ingredienser som karakteriserer Mexico i cocktailene våre, presiserer han. 

Et pusterom
Limantour er et pusterom i et hektisk meksikansk storbyliv.

– Vi er et sted som spesielt egner seg til å slå av en prat mens en nyter en god cocktail, fortsetter Pablo. 

Og selv om det utvilsomt er drikken som står i sentrum, så mener han det er et stort pluss for baren at alle som jobber her utfører oppgavene sine med et stort engasjement.

– Dette reflekteres i en god og serviceinnstilt holdning, understreker han.

I juryens begrunnelse for å plassere Limantour som verdens tiende beste bar, trekkes den enkle og rene dekoren frem samt at baren alltid er full av folk og at det er et levende og morsomt sted.

– Alle barens ansatte liker jobben vår, og vi synes det er morsomt å jobbe, sier Pablo. – Dette er nok noe som smitter over på kundene og som bidrar til en god atmosfære. Og ikke minst, så reflekteres det i cocktailenes smak.

Inspirert av omgivelsene
Når han skal skape en ny cocktail, hvilket er en kontinuerlig kreativ prosess, bruker han sine nære omgivelser som inspirasjon.

– Alt som omgir oss; smakene, luktene og fargene samt nabolaget og hverdagslivet er hvor jeg henter mest inspirasjon fra, uttaler bartenderen.

To ganger i året byttes menyen ut. Noen av cocktailene er klassikere som alltid befinner seg på menyen, blant dem Mr. Pink, en drikk som beskrives som frisk og subtil.

– Dette er en av favorittene til dem som besøker oss, forteller Pablo. – Den er en kombinasjon av gin, grapefruktjuice, rosmarinsirup, basilikum og sitron.

Delen av menyen som byttes ut, designes ut fra et tema.

– Vi tenker hele tiden på hvordan cocktailene kan representere Mexicos kunst, musikk, kultur og historie, sier han.

Drinkene på Licoreria Limantour er inspirert av maksikansk kultur. Foto: Licoreria Limantour

Tema for disse cocktailene har for eksempel vært meksikanske forfattere hvor en av cocktailene var inspirert av novellen Pedro Pàramo av Juan Rulfo. Denne besto av meksikansk kaffe, whiskey, mole og chili.

Mexicos karakteristiske markeder har også være tema og inspirasjon for cocktailene som har blitt servert ved Limantour.

Det siste temaet er kakao og førkolumbiske kulturer.

– Hva som er interessant er at drinkene ikke smaker av sjokolade, sier Pablo.

De bruker her blant annet ristede kakaoskall og fermentert kakao.

Et rikt univers
Ingrediensene i Limantour’s cocktailer er følgelig dypt forankret i Mexicos kultur.

– Vi er dessuten opptatt av å bruke lokale råvarer, presisere Pablo og legger til:

– I tillegg til at det gir cocktailene en egen identitet, så er det også en måte vi kan støtte lokale jordbruksprodusenter på.

Det å bruke lokale produkter og produktene som jorda gir, understreker han at generelt er en av hovedtendensene blant Mexicos barunivers.

Et univers som er variert og utbredt. Ifølge det nasjonale instituttet for statistikk, INEGI, så finnes det totalt i landet over 31.000 barer. I overkant av 2.000 av disse befinner seg i Mexico by.

Eierne av Limantour har også to andre barer i metropolen, Baltra og Xaman.

– Mens Limantour er et åpent og vennlig sted hvor du kan drikke noe nytt, så er Baltra mer intim og for dem som foretrekker klassiske cocktailer, sier Pablo.

Baltra er oppkalt etter en av Galapagos-øyene og har Charles Darwin som tema for sin dekorasjon. Den er nummer 32 på Worlds50Bestbars 2022. 

– Xaman på sin side er for dem som liker å utforske det mystiske, musikk og drikker, fortsetter han. – Denne baren har den beste musikken.

Pablo forteller at Limantour så vel som dens søsterbarer, hele tiden arbeider for å gi de besøkende den beste baropplevelse.

– Og nøkkelen her er en konstant læring, understreker Pablo. – Vi lærer og iverksetter nye ting hele tiden. 

For mer bilder se Limantours instagram

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her