Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner: 7. juli i Oslo

Winemakers Dinner: Sublime rieslinger, også på toppnivå, møter sommerens aller flotteste råvarer på Stock

Winemakers Dinner: Sublime rieslinger, også på toppnivå, møter sommerens aller flotteste råvarer på Stock

Det blir en smaksopplevelse uten like når seks fabelaktige rieslinger blir satt til Stocks uimotståelige 6-retters meny bestående av det ypperste av sommerens råvarer.
23 April 2020 - 11:49

At riesling er en av vinverdenens aller mest smidige druetyper når det kommer til å matche mat, er ingen hemmelighet. Men når en av de beste produsentene i Pfalz, Von Winning, tar med seg sine viner til kjøkkensjef Tord Johnsæter på Restaurant Stock, ja, da, er det duket for minneverdige smaksopplevelser. Han har forberedt en meny som garantert kommer til å friste.

  Team Von Winning Foto: Oliver Ruether

Vinhuset Von Winning ble grunnlagt allerede i 1849, og i dag besitter de parseller i de mest anerkjente vinmarkene i Pfalz, eksempelvis Jesuitengarten og Kirchenstück. I 2008 begynte de å dyrke vinmarkene med økologiske og til dels biodynamiske prinsipper. Vinene gjæres nå helt naturlig og ingen klaring og filtrering finner sted.

Von Winning representerer en ny generasjon tørr riesling. Vinmakerne her ser på sine viner som the "Coche-Dury of the Pfalz", altså rieslingens svar på det beste fra Burgund. Med dette mål for øyet, blir resultatet svært delikate rieslinger som demonstrerer en eksepsjonell finesse, kompleksitet og harmoni, som du selv vil få smake under denne middagen.

Les hva Apéritif mener om Von Winnings viner her

Von Winning lanserer sine GG-er - toppnivået for tørr tysk riesling - et halvt år etter minstekravet, det vil si utpå vårparten halvannet år etter innhøsting. Denne ekstra lange kontakten med det fine bunnfallet før tapping resulterer i en konsentrert og kraftig vin som du får smake i Von Winning Forster Ungeheuer Riesling Trocken GG 2018. I kombinasjon med kalveentrecôte med morkelsaus får denne kraftpakken av en vin virkelig vist frem sin styrke. 

Les mer om Von Winning her

Restaurant Stock. Foto: Julie H. Amundsen

Det er ikke bare deilig kalveentrecôte Stock har å by på denne kvelden. Kjøkkensjef Tord Johnsæter har virkelig slått på stortromma og serverer en meny bestående av det aller beste av sommersesongens råvarer, også norske jordbær som serveres sammen med en ny vri på rosa pinot noir som garantert vil bli en ny favoritt. Vi kan garantere at du får en smaksopplevelse uten like på denne middagen. Dette kan du rett og slett ikke gå glipp av. 

Her kan du lese mer om Stock

Denne middagen vil foregå som to separate arrangementer, som starter på to forskjellige tidspunkt: 17:00 og 17:45. Påmelding er bindende og det er ikke mulig å bytte til ett av de andre tidspunktene etter påmelding. 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene regjeringen har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand mellom hver gjest. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her