Store importører taper igjen

De ti største vinimportørene på det svenske markedet taper nok en gang markedsandeler til de mindre aktørene.
Redaksjonen
25 Januar 2007 - 16:31

De største selskapenes andel av salget i fjor var 61,2 prosent mot 65,3 prosent året før. Det er en nedgang på 4,1 prosentpoeng.

Når det gjelder de ti største spritimportørene holder de bedre stand mot de mindre utfordrerne. For disse ble nedgangen bare 0,1 prosentpoeng.

Vinimportøren som hadde størst nedgang var Oenoforos som tapte 1,4 prosentpoeng. Dette var tredje året på rad at selskapet mistet markedsandeler.
 
V&S Group mistet 1,2 prosentpoeng, men dette er likevel er klar forbedring i forhold til 2005.

Størst fremgang blant spritimportørene hadde Bibendum med en fremgang på 1,9 prosentpoeng, melder nyhetsbrevet WOW News.

De ti største på Systembolaget etter volum.

Det første tallet i parentes er plasseringen året før (2005). Det første prosenttallet er markedsandelen i 2006, mens det andre tallet i parentes er tilsvarende prosent for 2005.

Vin:
1. (1) V&S Group - 20,4% (21,6)
2. (2) Fondberg & Co - 10,1% (10,6)
3. (4) Philipson & Söderberg - 5,6% (5,5)
4. (3) Penoforos - 5,3% (6,7)
5. (5) Bibendum - 3,8% (3,8)
6. (6) Arvid Nordqvist VoSh - 3,4% (3,7)
7. (8) Enosvezia - 3,3% (3,6)
8. (7) Stellan Kramer - 3,3% (3,7)
9. (ny) Vinunic 3,1%
10. (ny) Giertz Vinimport 2,8%

Sprit:
1. (1) V&S Group 45,3% (48,2)
2. (2) Diageo Sweden - 9,7% (9,6)
3. (3) Berntson - 8,1% (9,0
4. (4) Maxxium Sweden - 7,2% (6,7)
5. (5) Bibendum - 7,1% (5,2)
6. (6) Pernod Ricard Sweden - 4,5% (3,7)
7. (7) Fondberg & Co - 3,5% (3,3)
8. (8) Philipson & Søderberg - 2,7 (2,7)
9. (10) Galatea Spirits - 2,4% (2,0)
10. (ny) Nigab - 2,2%

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet
Dagens rett

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet

En varm og deilig suppe gjør godt i novembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her