Stordalen åpnet prestisjehotell

Stordalen åpnet prestisjehotell

The Thief har fått internasjonal oppmerksomhet lenge før åpningen. Torsdag ble hotellet åpnet.
11 Januar 2013 - 00:09

- Med The Thief ønsker vi å gjøre Oslo mer attraktiv som destinasjon. Som kunst-/ livsstilhotell er det allerede blitt en destinasjon i seg selv, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

The Thief ligger ytterst på Tjuvholmen med Oslofjorden og det nye Astrup Fearnley museet som nærmeste naboer. Med 119 rom og suiter med fjordutsikt, tar hotellet mål av seg til å gi gjester noe mer enn en seng å sove i.

LES OGSÅ: Svenske ved roret på Tjuvholmen

Hotellet, som har kostet rundt 720 millioner kroner å bygge, ble høsten 2012 medlem av det internasjonale nettverket Design Hotels. The Thief inngår i Nordic Hotels portefølje som allerede inneholder Farris Bad (Larvik), Yasuragi (Stockholm) og Copperhill Mountain Lodge (Åre).

Innerå på Fru K

Restauranten Fru K ligger på Fru Krogs brygge, i tilknytning til hotellet. Den har 100 sitteplasser, chambre séparée for opptil 16 personer og egen, utendørs helårsterrasse. Restauranten er oppkalt etter Fru Krog, som eide Tjuvholmen på slutten av 1700-tallet til begynnelsen av 1800-tallet.

Kjøkkensjef Kari Innerå har OL-gull med kokkelandslaget og bakgrunn fra en rekke prestisjetunge restauranter i inn- og utland. På Fru K skal hun servere mat med røtter i norsk mattradisjon. Alle retter baserer seg på kortreiste, bærekraftige råvarer i en real og ujålete atmosfære, heter det i en pressemelding fra Nordic Choice.

Kunst og design

Helt fra prosjektfasen er anerkjente kulturpersonligheter engasjert for å kuratere de ulike kunstuttrykkene. Sune Nordgren, tidligere leder for Nasjonalmuseet, har håndplukket bilder, skulpturer og videokunst fra blant andre Richard Prince, Julian Opie, Charlotte Thiis-Evensen og Kjell Nupen. Interiørdesigner Anemone Wille Våge har mikset internasjonale designstorheter og norske talenter. Til sammen har over 50 norske gründere bidratt med kunst, kultur, mote, mat og drikke, skriver hrrnett.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her