Stordalen åpnet prestisjehotell

Stordalen åpnet prestisjehotell

The Thief har fått internasjonal oppmerksomhet lenge før åpningen. Torsdag ble hotellet åpnet.
10 Januar 2013 - 23:09

- Med The Thief ønsker vi å gjøre Oslo mer attraktiv som destinasjon. Som kunst-/ livsstilhotell er det allerede blitt en destinasjon i seg selv, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

The Thief ligger ytterst på Tjuvholmen med Oslofjorden og det nye Astrup Fearnley museet som nærmeste naboer. Med 119 rom og suiter med fjordutsikt, tar hotellet mål av seg til å gi gjester noe mer enn en seng å sove i.

LES OGSÅ: Svenske ved roret på Tjuvholmen

Hotellet, som har kostet rundt 720 millioner kroner å bygge, ble høsten 2012 medlem av det internasjonale nettverket Design Hotels. The Thief inngår i Nordic Hotels portefølje som allerede inneholder Farris Bad (Larvik), Yasuragi (Stockholm) og Copperhill Mountain Lodge (Åre).

Innerå på Fru K

Restauranten Fru K ligger på Fru Krogs brygge, i tilknytning til hotellet. Den har 100 sitteplasser, chambre séparée for opptil 16 personer og egen, utendørs helårsterrasse. Restauranten er oppkalt etter Fru Krog, som eide Tjuvholmen på slutten av 1700-tallet til begynnelsen av 1800-tallet.

Kjøkkensjef Kari Innerå har OL-gull med kokkelandslaget og bakgrunn fra en rekke prestisjetunge restauranter i inn- og utland. På Fru K skal hun servere mat med røtter i norsk mattradisjon. Alle retter baserer seg på kortreiste, bærekraftige råvarer i en real og ujålete atmosfære, heter det i en pressemelding fra Nordic Choice.

Kunst og design

Helt fra prosjektfasen er anerkjente kulturpersonligheter engasjert for å kuratere de ulike kunstuttrykkene. Sune Nordgren, tidligere leder for Nasjonalmuseet, har håndplukket bilder, skulpturer og videokunst fra blant andre Richard Prince, Julian Opie, Charlotte Thiis-Evensen og Kjell Nupen. Interiørdesigner Anemone Wille Våge har mikset internasjonale designstorheter og norske talenter. Til sammen har over 50 norske gründere bidratt med kunst, kultur, mote, mat og drikke, skriver hrrnett.no.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 07. mars

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her