Stordalen åpnet prestisjehotell

Stordalen åpnet prestisjehotell

The Thief har fått internasjonal oppmerksomhet lenge før åpningen. Torsdag ble hotellet åpnet.
11 Januar 2013 - 00:09

- Med The Thief ønsker vi å gjøre Oslo mer attraktiv som destinasjon. Som kunst-/ livsstilhotell er det allerede blitt en destinasjon i seg selv, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

The Thief ligger ytterst på Tjuvholmen med Oslofjorden og det nye Astrup Fearnley museet som nærmeste naboer. Med 119 rom og suiter med fjordutsikt, tar hotellet mål av seg til å gi gjester noe mer enn en seng å sove i.

LES OGSÅ: Svenske ved roret på Tjuvholmen

Hotellet, som har kostet rundt 720 millioner kroner å bygge, ble høsten 2012 medlem av det internasjonale nettverket Design Hotels. The Thief inngår i Nordic Hotels portefølje som allerede inneholder Farris Bad (Larvik), Yasuragi (Stockholm) og Copperhill Mountain Lodge (Åre).

Innerå på Fru K

Restauranten Fru K ligger på Fru Krogs brygge, i tilknytning til hotellet. Den har 100 sitteplasser, chambre séparée for opptil 16 personer og egen, utendørs helårsterrasse. Restauranten er oppkalt etter Fru Krog, som eide Tjuvholmen på slutten av 1700-tallet til begynnelsen av 1800-tallet.

Kjøkkensjef Kari Innerå har OL-gull med kokkelandslaget og bakgrunn fra en rekke prestisjetunge restauranter i inn- og utland. På Fru K skal hun servere mat med røtter i norsk mattradisjon. Alle retter baserer seg på kortreiste, bærekraftige råvarer i en real og ujålete atmosfære, heter det i en pressemelding fra Nordic Choice.

Kunst og design

Helt fra prosjektfasen er anerkjente kulturpersonligheter engasjert for å kuratere de ulike kunstuttrykkene. Sune Nordgren, tidligere leder for Nasjonalmuseet, har håndplukket bilder, skulpturer og videokunst fra blant andre Richard Prince, Julian Opie, Charlotte Thiis-Evensen og Kjell Nupen. Interiørdesigner Anemone Wille Våge har mikset internasjonale designstorheter og norske talenter. Til sammen har over 50 norske gründere bidratt med kunst, kultur, mote, mat og drikke, skriver hrrnett.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her