Det er ikke til å stikke under en stol - vi elsker vårt kjære livets vann,
akevitten.
Her i Norge er det den fatmodnede akevitten vi setter størst pris på, og de såkalte linjeakevittene er i en særstilling. Det er i år 200 år siden denne typen akevitt ved en tilfeldighet ble til.
For ihuga akevittelskere finnes det i dag et vell av forskjellige typer å velge mellom, men frem til nå har det ikke eksistert egne glass for fatmodnet akevitt. Denne utfordringen har glassprodusenten Riedel gjort noe med -
les mer her.
Mange bartendere elsker også den fyldige, krydrete smaken i akevitten som en base for en rekke flotte cocktailer. En av hovestadens mest profilerte bartendere,
Jesper Lind fra Internasjonalen, tok utfordringen og nedenfor finner du oppskriften på det som kanskje blir den neste store klassiske longdrinken.
Vi ønsker deg en riktig god helg!
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.