Stengte to restauranter

To restauranter ble stengt da inspektører fra Mattilsynet besøkte 24 restauranter i Indre Østfold og Follo i forrige uke.
Redaksjonen
30 Oktober 2007 - 16:12

Dessuten ble det avdekket kritikkverdige forhold ved flere restauranter og kafeer.
 
Kveldsinspeksjonene i Akershus i uke 43 avdekket flere forhold som Mattilsynet mener ikke bør forekomme.
 
Dårlig vedlikehold
Inspektørene reagerte blant annet på for høye kjøletemperaturer, mangelfull orden og renhold, dårlig vedlikehold som hindret tilfredsstillende renhold og manglende emballering eller feil bruk av emballasje til innpakking av næringsmidler. For eksempel ble handleposer brukt til innfrysing av kjøttvarer
 
To restauranter måtte stenge midlertidig etter inspeksjonen. Dette var Paviljongen Café ved Sunnaas og Viva Napoli Pizzarestaurant på Berger på Nesodden.
 
Måtte vaske
Paviljongen Café på Nesodden ble stengt på grunn av manglende renhold og vedlikehold på kjøkkenet. Inspektørene mente dette førte til fare for å lage helsefarlig mat på kafeen. Stedet åpnet igjen dagen etter. Da hadde eieren sørget for en grundig opprydding og vasking.
 
- Vi ønsker ikke at steder skal lide økonomisk, sa førsteinspektør Iraj Afshar til Akershus Amtstidende i forbindelse med gjenåpningen.
 
Muggsopp
Viva Napoli pizzarestaurant på Nesodden ble også stengt. Det skyldtes også manglende vedlikehold og dårlig renhold. Restauranten hadde hatt vannlekkasje for en tid tilbake, og dette hadde ført til at maling flasset av på flere vegger og i taket på produksjonsrommet for pizzadeiger.
 
Taket var dessuten skadet på personaltoalettet. I de samme rommene hadde det også utviklet seg mye svartmugg som en følge av lekkasjen. Viva Napoli får åpne igjen tirsdag 30. oktober.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når torsken får et dekke av ost og brød i bunn, smaker den ekstra godt
Dagens rett
Ostegratinert torsk og grønnsaker i form

Når torsken får et dekke av ost og brød i bunn, smaker den ekstra godt

Fisk som bakes i form har en lei tendens til å appellere bredt. Spesielt om det er et lag av ost på toppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her