Stenger på femårsdagen

I slutten av måneden er det slutt på driften ved Brygga hotell i Lødingen.
Redaksjonen
07 August 2007 - 18:39

Driverne Monica og Arnfinn Kirkhaug orker rett og slett ikke drive hotellet på vilkårene som eieren Nordlandsbanken tilbyr dem.
 
Hotellet drives på månedskontrakter. Dermed er det vanskelig å få ansatt en kvalifisert kokk når hotellet bare kan garantere at jobben varer i en måned av gangen.
 
Derfor blir det mye arbeid på eierne av driftselskapet Lødingen hotelldrift AS. For mye, rett og slett.
 
Hotellet har eksistert i fem år og er det eneste hotellet i Lødingen. Men 28. august stenger dørene.
 
Kort frist
Lødingen hotelldrift AS har drevet hotellet i tre år. Monica Kirkehaug har jobbet der siden starten for fem år siden.
 
- Driften går greit økonomisk, men nå orker vi ikke mer, sier hun til Harstad Tidende.
 
En periode hadde de kontrakt for 14 dager av gangen. Nå er dette økt til en måned, men det er likevel for kort perspektiv til å få ansatt fagfolk.
 
Det betyr at de to i driftsselskapet blant annet må stå på kjøkkenet selv - i tillegg til alt det andre de gjør.
 
- Vi må ha kokk, og vi har hatt søkere som har trukket seg når de hører om den korte oppsigelsestiden, sier Monica Kirkhaug.
 
Vil kjøpe
Driftsselskapet kunne godt tenke seg å kjøpe Brygga hotell, som holder til i to hus i Lødingens havneområde.
 
Men prisantydningen er på 5 - 6 millioner, noe selskapet mener er for høyt.
 
- Dette var en vanskelig avgjørelse å ta, sier de to i eierselskapet.
 
Eierne hevder at Lødingen hotelldrift AS er et sunt og godt selskap, og vil bestå også etter stengingen.
 
Men fra 28. august har driftsselskapet ingenting å drive.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her