Skjær laksefileten opp i 8 pene stykker.
Stek fiskebitene i meget varm olje i ett minutt. Dryss over salt og pepper og legg bitene så over på et smurt stekebrett med den stekte siden opp.
Purren deles på langs i to og skylles godt, kutt den så opp i 2 cm biter. Brukes vårløk skjæres den i passende stykker. Stek løken i den samme pannen som fisken.
Mangosalat:
Skrell og del opp mangoen i terninger. Grovhakk rødløken. Finhakk koriander. Bland alt med litt sitronsaft og smak til med salt og pepper.
Saus:
Kok inn tørr hvitvin og sjalottløk. Når det meste av vinen er kokt inn, tilsettes kremfløte.
Kok inn fløten til det tykner (fløten gjør det lettere å holde smørsausen sammen). Rør så inn små terninger av kaldt usaltet smør.
Hold temperaturen opp mot kokepunktet (skal ikke koke). Når alt smøret er rørt inn smakes sausen til med sitron, salt og pepper.
Tips:
Sausen kan lages et par timer i forveien og varmes forsiktig.
Rett før servering etterstekes laksen i ovn på 200 grader i 2 minutter. Når du trykker lett på den skal den kjennes fast men ikke hard. Pass på å ikke oversteke.
Legg opp fisken oppå den stekte purren og server med mangosalat og sausen ved siden av.
Lyst på en annen rett med stekt laks?
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev