Slik lager du en sprudlende bursdagsdrink

Når du virkelig har noe å feire er det perfekt med en drink proppfull av friske bær, whiskey og sprudlende champagne.
Redaksjonen
12 August 2011 - 12:00
Hurra for alle bursdagsbarn og andre jubilanter!
 
At noe så enkelt kan smake så godt! Ofte er det enkle det aller beste når man skal mikse drinker, og slik er det også med denne rocksdrinken.
Basen for denne drinken er en amerikansk whiskey, eller rettere sagt en sour mash, som får sin karakteristiske smak fra den unike filtreringen gjennom sukkerlønns-kullfiltre og deretter fatmodning på eikefat.
 
Whiskyen gir en herlig dybde og en ekstra dimensjon til den ellers så friske og fruktige drinken.
 
Det er i år 160 år siden mannen bak denne "sour mash"-whiskeyen, Jasper Newton "Jack" Daniel, ble født, og whiskey ble hans liv helt fra han som 16-åring kjøpte sitt første destilleri.
 
 
Det lages en rekke andre gode whiskeyer i USA også, som rug-, hvete- og maiswhiskyer, men det er bourbon som innehar tronen av alle de amerikanske whiskeyene.
 
For whiskyentusiastene regnes bourbon som en egen kategori innen whiskeyer, i og med at det inneholder minimum 51 prosent mais.
 
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

 

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

 

Birthday Jack drinkoppskrift

Birthday Jack drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Finn frem et stort rocksglass eller highballglass.
  2. Ha i en liten neve friske jordbær og bringebær sammen med litt sukkerlake.
  3. Knus bærene godt med en barskje eller en morter.
  4. Ha i Jack Daniel's, tranebærjuice, limejuice og en stor skje knust is.
  5. Rør godt rundt og topp opp drinken med champagne. Pynt eventuelt med friske bær.
 
Tips: Du kan gjerne servere denne drinken i et stort champagne- eller vinglass også, men da må du knuse sammen bærene med sukkerlake for seg da vinglass ikke tåler like mye.
 
 
Råvarer:
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg
Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg

Torsk er en sikker vinner fra fiskedisk eller fryseboks. Når den får følge av en smaksrik "paella" basert på det du har i kjøleskapet, er seieren sikret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink
Ukens drink

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink

Det er bare formen på glasset som ikke stemmer. Men smaken er så nær originalen som det er mulig å komme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning
Dagens rett

Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning

Det er vanskelig å overgå brasilianerne når det kommer til å tilberede vår egen klippfisk med kjærlighet og intensitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg
Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg

Torsk er en sikker vinner fra fiskedisk eller fryseboks. Når den får følge av en smaksrik "paella" basert på det du har i kjøleskapet, er seieren sikret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink
Ukens drink

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink

Det er bare formen på glasset som ikke stemmer. Men smaken er så nær originalen som det er mulig å komme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her