Hurra for alle bursdagsbarn og andre jubilanter!
At noe så enkelt kan smake så godt! Ofte er det enkle det aller beste når man skal mikse drinker, og slik er det også med denne rocksdrinken.
Basen for denne drinken er en amerikansk whiskey, eller rettere sagt en sour mash, som får sin karakteristiske smak fra den unike filtreringen gjennom sukkerlønns-kullfiltre og deretter fatmodning på eikefat.
Whiskyen gir en herlig dybde og en ekstra dimensjon til den ellers så friske og fruktige drinken.
Det er i år 160 år siden mannen bak denne "sour mash"-whiskeyen, Jasper Newton "Jack" Daniel, ble født, og whiskey ble hans liv helt fra han som 16-åring kjøpte sitt første destilleri.
Det lages en rekke andre gode whiskeyer i USA også, som rug-, hvete- og maiswhiskyer, men det er bourbon som innehar tronen av alle de amerikanske whiskeyene.
For whiskyentusiastene regnes bourbon som en egen kategori innen whiskeyer, i og med at det inneholder minimum 51 prosent mais.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender