Det er all grunn til å feire årets første grønnsaker fra norsk jord - og nå bugner det av frisk og sprø nykål samt søte nypoteter. De kan nesten spises som de er, men med lett varmebehandling blir de enda bedre. Og en perfekt partner til norsk spekeskinke - eller fenalår.
Dagens rett
Foto: (matprat.no)
Spekeskinke med nykål og nypoteter blir en nydelig sommertallerken med masse god smak.
I dag serverer vi en skikkelig sommerrett. Norsk spekeskinke og nykål samt nyplukkede poteter er fantastisk junimat.
19 Juni 2024 - 23:00
Spekeskinke med nykål og nypoteter
Fremgangsmåte
- Del kålen i fire, Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i 4 på tvers igjen.
- Smelt smør i en kasserolle, og legg i kålbitene.
- Fres dem lett før rømmen tilsettes.
- La rømmen frese med ca. 1 minutt.
- Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper.
- Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft.
- Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kokte nypoteter (gjerne med skall), og kålen surret i rømme.
Tips: Retten kan også serveres med saus. Lag din egen hvite saus eller en frisk Hollandaise.
7 oppskrifter med nypotet du bare må prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 259.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå