Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 19. oktober i Oslo

Tilbring onsdag med spanske viner og latinamerikansk mat på Aymara
Foto: (Aymara Peru)

Tilbring onsdag med spanske viner og latinamerikansk mat på Aymara

Denne kvelden byr på bobler og rødt fra Castillo de Perelada satt til lekre, peruanske retter hos Aymara Peru.
01 September 2022 - 08:06

Castillo de Perelada holder til nordøst i Spania, i det lille området Empordà. Her produserer de nydelige viner – både røde, hvite og musserende – og har gjennom årene markert seg som en topprodusent både nasjonalt og internasjonalt.

Spennende smaker hos Aymara Peru
Spennende smaker hos Aymara Peru


Denne onsdagen serverer det dyktige teamet hos Aymara oss en lekker femretters meny tilpasset vinene til Castillo Perelada. Med sin moderne tilnærming til det peruanske kjøkken byr Aymara på friske og intense smaker kombinert med det beste av norske, sesongbaserte råvarer. Sammen med Pereladas elegante viner er det dermed duket for en ekstra spennende kulinarisk opplevelse.

Historien til Castillo de Perelada startet da Miguel Mateu kjøpte slottet i 1923 og oppdaget en glemt vingård. Inspirert av munkenes detaljerte opptegnelser av denne flere århundrer lange tradisjonen, bestemte han seg for å gjenopplive den.

Castillo de Perelada
Castillo de Perelada ligger nydelig til i bonderomantiske omgivelser. (Foto: Perelada)

Tre generasjoner senere er det det barnebarnet Suqué Mateu som styrer skuta.
Suqué har stort fokus på hvordan ulike druetyper vokser i ulike jordsmonn, med et mål om at essensen av Empordàs ulike nyanser skal gjenspeiles i de endelige flaskene. 
I mai åpnet Perelada et nytt vineri med fokus på bærekraft for å sikre at deres lange vintradisjon skal kunne overlates nye generasjoner. Som den eneste vingården i Europa mottok det nye vineriet den prestisjetunge LEED-gullsertifiseringen. Dermed er vi sikret lekre dråper fra Perelada i lang tid fremover.

Gjennom syv ulike viner får vi denne kvelden selv smake hvordan Pereladas forskning på jordsmonn kommer til uttrykk. Særlig gleder vi oss til Pereladas kompekse toppvin Cava Gran Claustro Reserva Brut Nature som er et nydelig eksempel på hvordan ekte, god cava skal smake. Sammen med Aymaras lekre meny, blir dette en kveld du ikke vil gå glipp av.

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Dette vil være en fastsatt meny så vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.  Allergier er ikke noe som kan bli gitt beskjed om under middagen.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Meny Perelada Aymara
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her