Spanias beste viner (Horeca)

Bli med på en helt spesiell smaking av flere hundre viner fra et av verdens ledende vinland, Spania.
Redaksjonen
24 November 2010 - 12:22

Det er igjen duket for en unik vinopplevelse i det Den Spanske Ambassade - Handelsavdelingen inviterer til arrangementet Viner fra Spania 2011.
 
Ikke mindre enn 135 av Spanias ledende bodegaer vil være representert og du vil kunne smake flere hundre viner i verdensklasse.
 
Hva er vel bedre enn å lære mer om Spanias viner gjennom dette unike arrangementet hvor du vil finne en bredde du sjelden ser maken til.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå ikke glipp av tidenes spanske vinsmaking - meld deg på her
 
Tradisjonelt og nyskapende
Helt siden fønikernes tid for flere tusen år siden har det blitt laget vin i Spania, og i dag regnes det som et av verdens aller viktigste vinproduserende land.
 
Gjennom de siste 40 år har Spania gjennomgått en stor modernisering av vinproduksjonen.
 
Dette har gitt oss vinelskere et vell av forskjellige vinstiler å velge blant, fra de tradisjonelle vinene laget på eldgamle, lokale druesorter, til mer moderne viner laget på internasjonale druer.
 
Her finner du alt fra sprudlende cava'er, via flotte hvitviner fra Rias Baixas, til klassiske Rioja'er og elegante Priorat-viner, for ikke å snakke om elegante sherryer, bare for å nevne noe.
 
Du får en unik mulighet til å bli bedre kjent med Spanias mange vinområder og deres spennende viner denne kvelden.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Smakfullt og unikt arrangement
Denne kvelden vil representanter fra de enkelte vinhusene vise deg sine beste viner - du velger selv hvilke produsenter du ønsker å konsentrere deg om.
 
Arrangementet vil ta form av en åpen smaking med en rekke utstillere, hvor du selv kan velge hvem du vil besøke og hva du vil smake.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="deltakere">Se hvilke vinprodusenter du får møte her
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen - meld deg på i dag! NB - Begrenset antall plasser!
 

è Meld deg på her (klikk)
 
KUN presse, Hotell- og restaurantbransjen, importører og Vinmonopolets ansatte.
Tid: 16. mars 2011 kl. 14.00 - 18.30
Pris: Gratis for presse, Hotell- og restaurantbransjen og importører
Sted: Gamle Logen, Store sal,
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
 
Arrangementet onsdag 16. mars forløper seg slik:
 
kl 14.00 - 17.00 Åpent for presse, Hotell- og restaurantbransjen og importører
kl 17.00 - 18.30 Åpent for Vinmonopolets ansatte.
 
kl 18.30 - 21.00 åpent for vinklubber og konsumenter
 
NB! Du må jobbe innen presse, Hotell og restaurant eller for en importør for å benytte påmeldingsskjemaet ovenfor.
 
Påmelding for vanlige vininteresserte vil bli annonsert via Apéritifs vanlige kurssider (klikk).
 
Spørsmål? Send en mail.
Viner fra Spania 2011 arrangeres av Den Spanske Ambassade - Handelsavdelingen i samarbeid med Apéritif og med støtte fra EU.

Disse vinhusene vil være representert den under smakingen Viner fra Spania 16. mars 2011:
 

D.O. Bierzo:
 
• Bodegas del Abad
• Bodegas Pittacum
• Descendientes De J. Palacios
 
V.T. Castilla:
 
• Agrícola Castellana
• Bodegas Victorianas
• Familia Martínez Bujanda
• Latúe Bodegas
• Marqués de Riscal
 
D.O. Cataluña:
 
• Bodega Cooperativa Gandesa
• Josep Torres Sibill
• M. Torres
 
D.O.Cava:
 
• Bodegas Faustino
• Bodegas Segura Viudas
• Castellblanch
• Castillo Perelada
• Domecq Bodegas
• Familia Martínez Bujanda
• Freixenet
• González Byass
• Jaume Serra
• Mainegra
• Marqués de Monistrol
• Soler Jové
• Vallformosa
• Vicente Gandia
 
D.O. Campo de Borja:
 
• Bodegas Ruberte
• Castro Ventosa
 
D.O. Calatayud:
 
• Altovinum
• Bodegas San Alejandro
• Bodegas y Viñedos del Jalón
 
V.T. Castilla y León:
 
• Marqués de Riscal
• Agrícola Castellana
 
D.O. Empordà:
 
• Castillo Perelada
• Celler Espolla
• Espelt Viticultores
 
D.O. Jerez:
 
• Bodegas Valdivia
• Bodegas Williams & Humbert
• Emilio Lustau
• Fernando de Castilla
• Herederos de Argüeso
 
D.O. Jumilla:
 
• Casa Castillio
• Casa de la Ermita
• Vinergia
 
D.O. Montsant:
 
• Agricola Falset Marca
• Celler Cedó Anguera
• Celler de Capçanes
 
D.O. Navarra:
 
• Azul y Garanza Bodegas
• Bodegas Campos de Enanzo
• Bodegas Julián Chivite
• Bodegas Ochoa
• Bodegas Valcarlos
 
D.O. Penedès:
 
• Bodegas Pinord
• Bodegas Sanctó
• Celler Pardas
• Jean León
• Parés Baltà
• Raventos i Blanc
 

D.O.Ca. Priorato:
 
• Álvaro Palacios
• Cims de Porrera (C. Perelada)
• Clos Berenguer
• Marco Abella
• Terroir al Limit
• Vinicola del Priorato
 
D.O. Rías Baixas:
 
• Bodegas Pascual
• BodegaSantiago Ruiz
• Bodegas Terras Gauda
• Bodegas Valdamor
• Condes de Albarei
 
D.O. Ribera del Duero:
 
• Alejandro Fernández
• Bodega Viña Buena
• Bodegas Peñalba López
• Bodegas Portia
• Bodegas Protos
• Bodegas Tamaral
• Bodegas Valduero
• Bodegas y vinos Las Pinzas
• Condado De Haza
• Emilio Moro
• Gratavinum
• Marqués de la Concordia
• Parxet
• Viña Vilano
• Vinnico Export
• Aalto
 
D.O.Ca. Rioja:
 
• Altos
• Barón de Ley
• Bodegas Altanza
• Bodegas Baigorri
• Bodegas Bretón
• Bodegas Campillo
• Bodegas Castillo de Fuenmayor
• Bodegas Dinastía Vivanco
• Bodegas Faustino
• Bodegas Lacus
• Bodegas LAN
• Bodegas Marqués de Cáceres
• Bodegas Montecillo
• Bodegas Muga
• Bodegas Navarrsotillo
• Bodegas Sáenz de Santamaría
• Compañía Vinícola del Norte de España
• El Coto
• Finca Allende
• González Byass
• La Rioja Alta
• Marqués de Murrieta
• Marqués de Vitoria
• Olivier Rivière
• Palacios Remondo
• Remelluri
• Torre San Millán
• Viña Ijalba
 
D.O. Rueda:
 
• Agrícola Castellana
• Bodegas Félix Lorenzo Cachazo
• Ossian
 
D.O. Somontano:
 
• Bodegas Monclús
• Enate
 
Øvrige regioner:
 
• Bodegas Berberana
• Bodegas del Rosario
• Bodegas Uncastellum
• Bodegas Virgen del Aguila
• Codorníu
• Domecq Bodegas
• Dominio do Bibei
• Esteban Martín
• Félix Solís Avantis
• Huerta de Albalá
• J. García Carrión
• Marqués De Griñón
• Primitivo Quiles
• Telmo Rodríguez
• Vicente Gandía
• Villacezán
• Viña Extremeña
• Vitivinícola del Ribeiro
 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå ikke glipp av tidenes spanske vinsmaking - meld deg på her
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka
Dagens rett

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her