Matkurs og vinkurs

Vinmesse 4. september i Oslo

Årets mest spennende event finner sted på søndag: Velkommen til Sør-Afrika-messe!

Årets mest spennende event finner sted på søndag: Velkommen til Sør-Afrika-messe!

Siste sjans til å smake hundrevis av trendsettende viner på årets mest saftige, velsmakende og engasjerende vinmesse.
01 Mars 2022 - 18:16

Sør-Afrikas viner har tatt verden med storm og er noe av det mest spennende og populære på markedet om dagen. Og blesten om disse vinene er slett ikke ubegrunnet. Sør-Afrika har lang vinhistorie og har i årene etter apartheid utviklet seg til å bli trendsettere som er ledende på tidsriktige viner. Med ny tilgang til vinmarker og vinbøndenes stadig økende kunnskap, produseres det her i dag viner i toppkvalitet som kan konkurrere med de beste vinområdene verden rundt.

På besøk hos Duncan Savage
På besøk hos Duncan Savage. (Foto: Marte Nordahl)


Rettferdig handel og bærekraftig jordbruk er sterke bevegelser i den sør-afrikanske vinindustrien. Det praktiseres ingen sprøyting av kjemikalier, og vinmarkene drives på naturens premisser. Det legges stor vekt på å ta vare på miljøet og å heve gårdsarbeideres sosiale status, og unge vinbønder reiser verden rundt for å hente inspirasjon til nye spennende prosjekter. Den sør-afrikanske vinindustrien har jobbet hardt for å skape sin egen identitet og er i dag kjent for å være blant verdens mest fremtidsrettede og nyskapende.

Riebeeck Kasteel
Bli del av Sør-Afrikas egne, umiskjennelige stemning denne søndagen.
(Foto: Marte Nordahl)


Denne søndagen vil Oslo Scene fylles med karismatiske, hyggelige og morsomme vinprodusenter som har tatt med seg både sine beste viner og den helt spesielle «Rainbow nation»-stemningen man kun finner i Sør-Afrika. Sammen med vinmakerne som har satt sør-afrikansk vin på verdenskartet feirer vi landets kultur og deres helt unike tilnærming til vinmaking.

Dette er din anledning til å smake mangfoldige, nydelige sør-afrikanske viner og samtidig bli kjent med unge produsenter med gründerånd. Gjennom å bygge opp sitt eget firma fra bunnen av, har de vært del av å skape landets vinkultur og er dermed selve kjernen i Sør-Afrikas vinbransje. Dette blir uten tvil årets mest spennende vinmesse.

A.A Badenhorst Family Wines
Vinmarker i Sør-Afrika

Noen av de hittil bekreftede produsentene, er:

A.A Badenhorst Family Wines,
Alheit Vineyards, 
Cape Rock Wines, 
Craven Wines, 
Crystallum Wines,
Duncan Savage, 
Gabriëlskloof Wines,
Intellego Wines, 
JC Wickens Wines
JH Meyer Wines, 
Kaapzicht Wine Estate, 
Lourens Family Wines, 
Marelise Niemann Wines (Momento), 
Mother Rock Wines, 
Overhex Wines, 
Porseleinberg, 
Radford Dale, 
Rall Wines, 
Sakkie Mouton,
Family Wines, 
Scions of Sinai, 
Swartberg Wingerde,
Testalonga, 
The Project, 
Thorne & Daughters, 
Winery of Good Hope



Se viner fra Sør-Afrika-messen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne dagen med alle opplysninger om vinene. Du kan legge inn dine egne smaksnotater og merke de du liker som favoritt.
Dermed har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid, uten å måtte installere en ekstra app.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her