Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 12. september i Oslo

En intim aften med Sondre Lerche og alle hans viner
Foto: (Johanna Siring)

En intim aften med Sondre Lerche og alle hans viner

Sondre Lerche benyttet pandemien til å videreutvikle kreativiteten sin og bevege seg inn i vinverdenen. Denne kvelden inviterer han til smaking av alle hans viner.
06 Juni 2022 - 12:24

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. Se rabatten i billettskjemaet nederst.

Er det en som har brukt covid-årene til å utfolde seg kreativt, så er det Sondre Lerche. Ikke bare ble hans album «Patience» trippelnominert til Spellemannsprisen i 2020 – et år der tittelen «tålmodighet» ikke kunne vært mer passende – han begynte i tillegg på et helt nytt prosjekt. Et prosjekt som er mer enn kun musikalske opplevelser, og som har gitt det populære albumet en helt ny dimensjon.

Sondre Lerche
Sondre Lerche Foto: Johanna Siring



Blant annet inspirert av de friske, men likevel dype, røde tonene i maleriet som pryder omslaget til «Patience», besluttet Sondre at han ville lage en vin som fanget og videreførte denne estetikken. Etter å ha kommet i kontakt med importøren Non Dos begynte jakten på den perfekte, lidenskapelige og kunst- og musikkinteresserte vinmaker. Non Dos forsynte Sondre med vareprøver fra ulike produsenter som kunne passe, og etter en kveld med smaksprøver fra den spanske vinmakeren Olivia Junyent, var ikke bare valget tatt, men også den første vinen i Patos-serien blandet. Olivias tilnærming til vinmaking var nemlig nøyaktig det Sondre var på jakt etter.

Biodynamisk vinmaking i generasjoner

Sondre Lerche Patos Luz y Luz
Patos Luz y Luz


Olivia er en spansk, tredjegenerasjons vinmaker som driver vinhuset Castell d’Age nordvest for Barcelona. Med et fokus på biodynamisk drift som har gått i arv fra en tid der dette var verken kjent eller trendy, er vineriet en pioner i området. Hos Castell d’Age er alt organisk, håndplukket, spontanfermentert og ufiltrert, og slik har huset blitt drevet siden oppstarten for 50 år siden. Vineriets historie er knyttet til tre generasjoner kvinnehender – her er det Olivias bestemor, mor og Olivia selv som har styrt skuta gjennom tider der dette var høyst uvanlig.

Denne septemberkvelden får vi smake oss gjennom hele Sondre Lerches Patos-serie – både hans friske sider som vil innlede kvelden, og de tre vinene som nå er tilgjengelig på markedet. I tillegg lanseres to ytterligere viner over sommeren, og disse er vi denne kvelden heldige nok til å være blant de første til å smake. 

Med braksuksessen han har hatt med sitt siste album «Avators of love», spørs det om vi ikke med tiden også får se viner inspirert av dette. Her gjelder det altså å kjenne sin besøkelsestid og bli del av Sondre Lerches vineventyr.

Vinliste Sondre Lerche.jpg [38.01 KB]
Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her