Søndag kveld på fiskehallen

Slow Food har beveget seg ut av Oslos restaurantverden. Søndag den 7. mai klokken 18.00 besøker vi en av leverandørene som sørger for at byens kokker får gode råvarer; Magne Paulsen hos Fiskecentralen i Oslo.
Redaksjonen
30 April 2000 - 14:21

Magnes bakgrunn som kokk og kjøkkensjef er kanskje den viktigste grunnen til at mange av restaurantene i Oslo støtter seg til han når de skal friste med retter fra sjø, elver og innsjøer. Når han velger sine leverandører, er kvalitet et absolutt krav. De som vil vite mer om hva som skjer fra fisken hentes opp av det våte element til den ligger på tallerkenen, bør legge turen til Fiskehallen på Vippetangen denne søndagen.

Han vil garantert avlive noen myter; for eksempel den at all fisk skal være blodfersk når den tilberedes. Nyttige tips om oppbevaring og tilberedning og ikke minst hvordan vi skal sørge for å få med oss det beste hjem når fisk skal handles, deles rundelig ut.

I ekte Slow Food-ånd avslutter vi med et måltid hvor fisk er hovedingrediens;

MENY

En liten appetittvekker med sashimi av et utvalg norske fisker med et knippe spennende sauser

Husets berømte fiskekaker slik vi mener de skal være servert - med brunet løk, potetstappe og grønn urtesaus

Hellebarn eller Piggvar bakt på benet servert med nypoteter og klasetomater

Dessert

Til dette fylles glassene med noen av årets spennende hvite italienske smaksbomber, alle belønnet med ett, to eller tre "glass" i Gambero RossoItalian Wines 2000.

Prisen er minst like hyggelig som Magne selv; 350,- for medlemmer og 450,- ikke medlemmer.

Påmelding snarest - vi setter strek fredag 5. mai. Meld deg på her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her