Restaureringsarbeidet pågår i restaurantbygningen på Ingierstrand like sør for Oslo. Når arbeidet er ferdig, skal huset framstå i de samme fargene og materialene som den var i 1934. Da har kommunen investert 50 millioner i anlegget, heter det i en pressemelding.
Anlegget ble fredet i august i fjor.
Eiendoms- og byfornyelsesetaten har inngått avtale med Fursetgruppen for drift av sommerrestauranten. I de siste årene har restauranten vært forbeholdt lukkede selskaper, men den skal nå åpnes for publikum i sommermånedene. Målet er å skape et helhetlig anlegg med høy arkitektonisk og kulturhistorisk verdi.
LES OGSÅ: Fikser opp Ingierstrand
Kjøkkenet blir også fullstendig modernisert før Fursetgruppen inntar det. Gruppen driver i dag åtte restauranter i Oslo, blant dem Ekebergrestauranten, Lofoten fiskerestaurant, Tjuvholmen Sjømagasin og Restaurant Operaen.
– Vi ser frem til å utvikle et spennende restaurantkonsept sammen med kommunen, sier Gjøran Sæther, adm.dir. i Fursetgruppen.
– Drømmen er å gjenskape Ingierstrand bad til en populær sommerrestaurant, og gleder oss til å ønske gjestene velkommen til en restaurant som kommer til å fremstå som da den var ny i 1934.
LES OGSÅ: Skal servere på Ullevaal