Bunn:
Ha smør, sukker, salt og sitronskall i en bolle og miks dette sammen til luftig konsistens.
Ha eggene i en bolle og rør disse sammen. Ha i litt og litt av eggeblandingen i røren mens du mikser på medium hastighet. Hvis røren skiller seg, stopper du mikseren og har i 2-3 ts av melblandingen.
Sikt til slutt i mel og bakepulver og rør dette inn til røren er jevn og fin.
Fordel røren i 3 former a 15 cm.
Stek kakebunnene i 20-25 minutter ved 175 grader.
Sitronlake:
Kok opp sitronsaft og sukker og avkjøl dette.
Sitronkrem:
Ha alle ingrediensene i en kjele og rør dette med en visp godt sammen. Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme. Ha tålmodighet og rør godt hele tiden. Når kremen tykner, er den ferdig.
Smørkrem med sitronsmak:
Bland mel og melk i en bolle til det er klumpfritt. Kok dette opp til en tykk pudding og avkjøl det i en bolle med plastfolie over. La puddingen bli helt kald før du bruker den.
Om det er klumper i puddingen, bruk stavmikser til å få disse bort.
Pisk smør og melis hvitt og ha i melpuddingen.
Pisk kremen i 1-2 minutter. NB. Kremen kan overpiskes og skille seg, så pisk kun til kremen er godt blandet. Ha i sitronkrem.
Sette sammen kaken:
Når bunnene er tatt ut av ovnen og ennå litt lune, pensler du hver bunn godt med sitronlake. Pakk dem så inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet.
Del kremen i 3 like store deler.
Fordel en del krem mellom lagene og dekk kaken i sin helhet med den andre delen av kremen. Den tredje delen av kremen har du i en sprøytepose med rund tut.
Sprøyt ut perler i en vertikal linje på siden av kaken fra topp til bunn. På bildet er det sprøytet seks slike. Bruk en liten teskje til å dra perlene mot høyre slik at du får et mønster. Sprøyt en ny linje nedover av perler og dra igjen med en teskje hver perle mot høyre. Gjenta dette til du har kommet rundt kaken.
Pynt toppen med noen sommerlige blomster.
TIPS: For å få bort den bitre smaken i sitronskallet, kan du koke opp vann i en kjele og legge sitronene i det kokende vann i et minutt eller to. Dette burde gjøres to ganger for å få en frisk og ren sitronsmak.