Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev
Borgogno No Name 2010 (7014)byr på solid barolovaluta. Men det er ikke alle som er enige i. For av årsaker som er vanskelig for andre enn vinbyråkratene å forstå, ble vinen bak protest-etiketten No name i 2005-utgave ikke funnet verdig betegnelsen barolo docg.
Fra topp vinmarker
Og det til tross for at den kommer fra Borgognos tre beste vinmarker rundt Barolo by, nemlig Cannubi, Liste og Fossati.
I stedet for å selge den underkjente baroloen i bulk til utenforstående, valgte Borgognos vinmaker Andrea Farinetti å deklassifisere den og selge den som Langhe Nebbiolo.
Deklassifiserer med vilje
Dette ga så mye positiv oppmerksomhet for Borgogno at når neste årgang av samme vin var klar, solgte han alt som var påtenkt som «standardbarolo», med den superenkle etiketten.
Fra 2008-årgangen har han fordelt vinen på to etiketter. 2010 er nå tilgjengelig i Norge og No Name er en fullblods barolo med godt lagringspotensial.
Den er laget i en tradisjonell stil, men med en nykommers ideer. Farinetti overtok nemlig den tradisjonsrike vinprodusenten Borgogno så sent som i 2008, men møtet med vinbyråkratenes nei samme år satte ingen støkk i den unge vinmakeren.
Les mer om forskjellen på tradisjonell og moderne barolo
Han lager også en lekker dolcetto, Borgogno Dolcetto d'Alba 2012 (93558), en solid og prisgunstig barbera, Borgogno Barbera d'Alba 2012 (46636), selvsagt flere baroloer, akkurat nå er det Borgogno Barolo Riserva 2006 (7015)som er i salg i Norge.
Selger også vellagret vin
Den 10 år eldre Borgogno Barolo Classico Riserva 1996 (46639) finnes fortsatt i noen få polutsalg. Borgogno slipper med jevne mellomrom eldre viner som selges til svært gunstige priser.
Sist, men ikke minst lager Andrea fortsatt Borgogno Barolo Chinato (3760)som er en ganske frisk utgave av denne tradisjonsrike «magemedisinen».