Snart søknadsfrist for Linie Award

I slutten av oktober arrangeres Linie Award i Oslo. Søknadsfristen er 1. september.
Redaksjonen
27 August 2007 - 16:30

Skal du nå til topps i Linie Award må du først sende inn en søknad som plasserer deg blant de fem finalistene som offentliggjøres 15. september.
 
Kvalifiseringen av alle innkomne søknader skjer i samarbeid med Gastronomisk Institutt i Norge og nordiske fagpersoner på mat og drikke. Det er kun en finalist fra hvert av de nordiske landene som blir plukket ut.
 
Finalen er i Oslo 31. oktober. I løpet av noen hektiske timer skal du tilberede din meny (to retter) og presentere den for en kritisk og kompetent jury som består av flere av Nordens fremste matprofiler.
 
Fingermat
Nytt i år er det at Nordisk fingermat er første rett.
 
Den første retten skal bestå av fem komponenter/elementer og serveres altså som fingermat. Dette skal matche Linie Aquavit som drikke til maten.
 
Retten skal inneholde minimum følgende råvarer: Svensk løyrom, finsk gjørs, danske fjordreker, islandsk røye og norsk kongekrabbe.
 
Lam fra Island
Hovedretten skal lages av lam fra Island. Linie Aquavit skal inngå som en av ingrediensene. For Linie Award 2007 er rygg/sadel som er hovedråvaren.
Vinneren av Linie Award belønnes med to ukers arbeidsopphold hos stjerne-chef Regis Marcon i Syd-Frankrike, et utviklingssstipend på NOK 30 000, juryplass under neste års konkurranse, samt Linie Award-trofeet.
 
Noen viktige datoer:
01.09 Søknadsfrist.
15.09 Offentliggjøring av finalister.
31.10 Linie Award-finale i Oslo.
Regustrering skjer på www.linieaward.com.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay
+
Tester

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay

60 hvite burgundere i spesialutvalget og spesialbestilling i årgang 2022 som er en årgang for dem som liker rike og kjøttfulle sødmefylte chardonnay-viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med cottage cheese i paien blir den ekstra mettende, men fortsatt lett
Dagens rett

Med cottage cheese i paien blir den ekstra mettende, men fortsatt lett

Dette er en oppskrift som passer utmerket både som middag, i matpakken eller til vennegjengen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay
+
Tester

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay

60 hvite burgundere i spesialutvalget og spesialbestilling i årgang 2022 som er en årgang for dem som liker rike og kjøttfulle sødmefylte chardonnay-viner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her