Smakfull panorama

Påskens heteste tips til hjemmesitterne må være å legge turen til Ekebergrestauranten som åpner sine dører for byens befolkning lørdag 19. mars.
Aase E. Jacobsen
19 Mars 2005 - 17:04

Åpningen av Oslos nye storstue, Ekebergrestauranten, er behørig omtalt i den senere tid. At den estetiske opplevelsen blir stor, er hevet over enhver tvil, både arkitektur, beliggenhet og ikke minst panoramautsikten sørge for det. Da gjenstår det som er aller viktigst for en restaurant, nemlig den kulinariske nytelsen og servicen. Også der virker det som gjestene er i de beste hender siden Ekebergrestauranten stiller med et stort kobbel av meget erfarne folk i så vel mat- som drikkeservering.

Både menyen og drikkekartet har vi hatt anledning til å studere lenge siden alt ligger tilgjengelig på nettet. Og det vi kan tolke av denne informasjonen er moderne mat med så vel internasjonalt som klassisk tilsnitt. Kjøkkenet lover så vel råvarer som håndverk av topp kvalitet. Det ledes av Tore Aspås som kommer fra Matfinken på Torshov som han var med på å bygge opp. Med seg på laget har han Jan Dahdji, nylig hjemvendt fra Aquavit i New York og med mange års erfaring fra Statholdergaarden før det.

Den gastronomiske takhøyden er imidlertid stor. For her er også mulig å få et karbonadesmørbrød til lunsj eller buffet for den som liker å anrette selv. Eller bare noe å drikke. For her er nemlig byens best beliggende uteservering som hvis påskesolen titter frem blir mulig å innta allerede nå. Og skulle det være kaldt og guffent ute byr huset også på peisestue med alle rettigheter.

Med non stop servering 12 timer i døgnet er Ekebergrestauranten et av Oslos mest turistvennlige spisesteder. Selv om forslaget fra en av investorene, Christian Ringnes, om taubane fra Gamlebyen og opp til restauranten er smart, duger det lenge med Ljabru-trikken som kjemper seg oppover (og nedover) Kongsveien fire ganger i timen.

Tel 23 24 23 00

Tips Aase E. Jacobsen om nye spisesteder.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her