Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 8. februar i Oslo

Smak trendy viner fra Piemonte sammen med nydelig mat hos Einbar
Foto: (Segni di Langa)

Smak trendy viner fra Piemonte sammen med nydelig mat hos Einbar

8. februar får Oslo besøk av en av Piemontes mest spennende vinmakere, opplev Gian Luca Colombo og hans viner på Einbar.
29 Desember 2022 - 13:20

En av Oslos mest spennende mat- og vinbarer Einbar, gleder seg til å ta imot Gian Luca Colombo og har satt sammen en vinterlig meny til hans viner kalt Segni di Langa. Alt er lagt til rette for en intim og hyggelig kveld.

Gian Luca Colombo har alltid hatt en drøm om å bli vinmaker, men uten å være arving til vingård eller vinmarker er ikke dette alltid like lett. Allikevel klarte han etter mye hardt arbeid å kjøpe og leie vinmark og startet Segni di Langa i 2011. Allerede i 2014 ble han kåret til Italias beste vinmaker under 35 år.

Gian Luca i sine egne vinmarker Foto: Segni di Lunga

Han har nå 3,5 hektar med vinmark sammen med sin kone Allessandra, noe eier de helt selv og noe leier de over lang tid hvor de har ansvaret for alt arbeid i vinmarkene. De har alltid dyrket økologisk, og er nå på vei over til helt biodynamisk. Alt gjøres for hånd, og målet er at vinene skal smake av sitt voksested uten preg av for mye menneskelig inngripen.

Gian Luca er også veldig glad i druen pinot noir, (kalt pinot nero på italiensk), og er også en av Piemontes mest spennende produsenter av den elegante druen. I tillegg til pinot nero dyrker han de klassiske lokale druene nebbiolo, barbera, dolcetto og pelaverga. Denne kvelden får du smake store deler av hans portefølje inkludert to årganger av hans Barolo.

Einbar er mat- og vinbaren til velrennomerte restaurant Einer som har blitt skrytt opp i skyene av matkritikerne. Her får du altså utrolig god mat i intime og uformelle kjellerlokaler matchet med veldig spennende viner fra Piemonte. En liten utflukt midtvinters som du ikke vil gå glipp av.

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Dette vil være en fastsatt meny så vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.  Allergier er ikke noe som kan bli gitt beskjed om under middagen.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en skikkelig påskefrokost
Guide
Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her