Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 8. februar i Oslo

Smak trendy viner fra Piemonte sammen med nydelig mat hos Einbar
Foto: (Segni di Langa)

Smak trendy viner fra Piemonte sammen med nydelig mat hos Einbar

8. februar får Oslo besøk av en av Piemontes mest spennende vinmakere, opplev Gian Luca Colombo og hans viner på Einbar.
29 Desember 2022 - 12:20

En av Oslos mest spennende mat- og vinbarer Einbar, gleder seg til å ta imot Gian Luca Colombo og har satt sammen en vinterlig meny til hans viner kalt Segni di Langa. Alt er lagt til rette for en intim og hyggelig kveld.

Gian Luca Colombo har alltid hatt en drøm om å bli vinmaker, men uten å være arving til vingård eller vinmarker er ikke dette alltid like lett. Allikevel klarte han etter mye hardt arbeid å kjøpe og leie vinmark og startet Segni di Langa i 2011. Allerede i 2014 ble han kåret til Italias beste vinmaker under 35 år.

Gian Luca i sine egne vinmarker Foto: Segni di Lunga

Han har nå 3,5 hektar med vinmark sammen med sin kone Allessandra, noe eier de helt selv og noe leier de over lang tid hvor de har ansvaret for alt arbeid i vinmarkene. De har alltid dyrket økologisk, og er nå på vei over til helt biodynamisk. Alt gjøres for hånd, og målet er at vinene skal smake av sitt voksested uten preg av for mye menneskelig inngripen.

Gian Luca er også veldig glad i druen pinot noir, (kalt pinot nero på italiensk), og er også en av Piemontes mest spennende produsenter av den elegante druen. I tillegg til pinot nero dyrker han de klassiske lokale druene nebbiolo, barbera, dolcetto og pelaverga. Denne kvelden får du smake store deler av hans portefølje inkludert to årganger av hans Barolo.

Einbar er mat- og vinbaren til velrennomerte restaurant Einer som har blitt skrytt opp i skyene av matkritikerne. Her får du altså utrolig god mat i intime og uformelle kjellerlokaler matchet med veldig spennende viner fra Piemonte. En liten utflukt midtvinters som du ikke vil gå glipp av.

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Dette vil være en fastsatt meny så vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.  Allergier er ikke noe som kan bli gitt beskjed om under middagen.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her