Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 19. oktober

Smak 7 elegante viner fra England, deriblant en svært eksklusiv musserende fra 2010

Smak 7 elegante viner fra England, deriblant en svært eksklusiv musserende fra 2010

England er det aller heteste på vinfronten for tiden.  Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner av den røde og hvite typen i glasset, når en av Kents toppprodusenter viser frem hele sin portefølje med mer på Sentralen i Oslo.
11 Mai 2020 - 18:01

Gusbourne Estate er en av de nyere produsentene i England, men har på kort tid etablert et sterkt renommé på markedet. Det er spesielt Gusbournes unike terroir kombinert med utmerket vinifikasjon som trekkes frem som grunnlaget for Gusbournes suksess. Denne kvelden får du selv smake hele deres portefølje av kvalitetsviner. Vi kan by på både hvit, rødt og dessuten musserende i flere årganger. Det blir virkelig mye å glede seg til.  

Den originale Gusbourne Estate i Appledore, Kent kan dateres tilbake til 1410. I 2004 tok Andrew Weeber over eiendommen med en klar visjon og et eneste mål: å lage den beste engelske musserende vinen med kvalitet som kan måles mot de beste musserende viner fra resten av verden. Seksten år senere er Gusbourne på god vei til å nå sitt mål.

Idylliske vinmaker hos Gousbourne Estate. Foto: Charlie Clift

Beliggende i Kent er Gusbourne den vinprodusenten som ligger lengst øst i Sør-England. Her har Gusbourne 60 hektar, mens produsenten også har plantet 30 hektar i West-Sussex. Det er plantet 60 prosent chardonnay, 30 prosent pinot noir og 10 prosent pinot meuiner. Jordsmonnet i Kent er underliggende kalk med leire og sand over, mens i West-Sussex er det kalk og flint. Blandingene av disse to jordsmonnene tilfører en ekstra dimensjon i Gusbournes flotte viner, og trekkes ofte frem som grunnlaget for deres suksess.

Britene puster franskmennene i nakken når det kommer til raffinement i boblene

Hagefest i vinmarkene til Gusbourne Foto: Charlie Clift

De første vinplantene ble plantet i 2004, og i 2010 debuterte Gusbourne med sine første viner - Gusbourne Brut Reserve 2006 og Gusbourne Blanc de Blancs 2006, som mottok strålende kritikker.  Denne kvelden vil du få smake både Brut Reserve 2015, Blanc de Blancs 2014 og 2016, samt den svært eksklusive toppvinen Gusbourne Brut Reserve Late Disgorge 2010. Sistnevnte har ligget hele 90 måneder, altså 7 og et halvt år, på bunnfallet og byr på en kompleksitet og eleganse du kan se lenge etter. 

Les hva Apèritif mener om Gusbournes viner

Gusbourne har raskt opparbeidet seg et rykte som en produsent av viner med ypperlig kvalitet og får stadig strålende kritikker av vinindustriens mest krevende kritikere. Denne kvelden får du selv muligheten til å bedømme i det du smaker deg igjennom Gusbournes imponerende portefølje.

Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjenomfører en samlet bestilling.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her