Vaniljemuffins:
Pisk smør og sukker hvitt.
Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.
Skrap ned all røren og miks videre. Sørg for at alt er godt blandet.
Rør fløten inn på slutten.
Fyll muffinsformene 2/3 fulle eller med 50 g røre.
Stekes i 15-20 minutter på nederste rille på 170 grader.
Sukkerlake:
Kok sukker og vann opp til sukkeret har blitt løst opp og pensle sukkerlake over hvert lag av muffins slik du dynker en vanlig kake.
Bringebærmousse:
Kjør bringebærene sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt slik at frøene blir fjernet. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Varm opp 1/3 av bringebærpureen i en liten kasserolle.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen til de oppløses. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av den kalde bringebærpureen.
Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem.
Sett sammen kakene slik:
Skjær av toppen til muffinsen og ta av papiret.
Snu muffinsen opp ned og del den på langs i 3 like tykke deler. Akkurat slik du deler en kake.
Pensle alle delene med sukkerlake.
Legg bringebærmousse på den nederste delen. Legg på den midterste muffinsbunnen og ha rørte bær på øverste «kakelaget».
Legg til slutt på toppen av muffinsen og dekk hele med pisket kremfløte.
Kjevle ut marsipan og dekk minikaken med et tynt lag.
Sett et bånd rundt kanten og dryss litt melis på toppen.
Fest rose og blad på med litt glasur.
TIPS: For å unngå bølger på marsipanen når man trekker en kake, kan en god regel være å kjevle leiven/emnet dobbelt så stor som kaken som skal dekkes. Da vil marsipanen legge seg fint over og du unngår at marsipanen folder seg.
Planlegger du kakefest, finner du oppskriftene her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev