Slipper å betale erstatning

Kreditorene kan foreløpig se langt etter millioner av kroner som eierne av Mikado restaurant i Stavanger har unnlatt å betale i moms.
Redaksjonen
06 Juli 2007 - 14:14

Selv om de to tiltalte medeierne av Mikado skulle bli dømt for momsunndragelse i millionklassen, vil Stavanger tingrett ikke dømme dem til å tilbakebetale noen av pengene de har unndratt. Det er klart etter at rettens formann besluttet å avskjære bostyrets erstatningskrav på 11 millioner kroner, skriver Stavanger Aftenblad.
 
Retten kan gjøre det hvis kravet er ugrunnet eller hvis det vil være til uforholdsmessig ulempe for behandlingen av straffesaken.
 
Sivil sak
Skattemyndighetene og påtalemyndigheten mener de tiltalte og hovedmannen Kwan Pang Lee (57) har holdt salg for 15,7 millioner kroner utenfor bokføring. Ifølge tiltalen skal de ansvarlige blant annet skylde staten 3,6 millioner kroner i moms.
 
Konkursboet etter Mikado Restaurantdrift AS har reist krav på 11 millioner kroner mot de ansvarlige, for blant annet å kunne dekke statens og andre kreditorers krav. Disse pengene kan både bostyret og skattemyndighetene inntil videre se langt etter.
 
Begge de tiltalte forklarte seg for Stavanger tingrett torsdag. Forklaringene dreide seg blant annet om metoden som ble brukt for å holde deler av salget utenfor regnskapene.
 
Kassejuks
Da restaurantbetjeningen skulle lage regning til kunder man antok ville betale kontant, brukte de en nøkkel for å slå kasseapparatet over i såkalt treningsfunksjon. I denne funksjonen (som er beregnet på opplæring av nye servitører) produseres det regning og kvittering, men beløpet registreres ikke i apparatet. På regningen vises en liten prikk hvis den er produsert med apparatet i treningsfunksjon.
 
- Kwan Pang Lee sa vi skulle bruke denne funksjonen når vi serverte ungdommer, pensjonister og en del take-away-kunder, forklarte begge de tiltalte kvinnene.
 
Etter hvert fikk de mistanke om at treningsfunksjonen ble brukt til noe ulovlig.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her