Jeg tror nesten hver eneste familie i Norge har sin egen variant av vafler. Noen har kardemomme i andre litt kanel. Min mamma bruker fløte eller rømme i for å få saftige og gode vafler.
Her er det mange fristende oppskrift på vafler
Jeg hadde en samtale med Knut Hammeren som er coach for bakerlandslaget i forrige uke og han påpekte viktigheten å spørre seg selv «hva er det som skjer».
Spør deg selv
Med dette mente han at den bakeglade oftere bør spørre seg selv hva som skjer i deigen eller i røren når vi har i de forskjellige ingrediensene i - og ikke minst hva vil vi oppnå?
Selv hadde jeg ikke tenkt så mye på akkurat dette, men det er jo nokså logisk at det er en grunn for at vi for eksempel i denne oppskriften skiller eggehviter og plommer. Hva vil vi oppnå?
Jeg vil ha luftige vafler! Vafler som er store og som ikke faller sammen. Dette får du ved å skille eggene og stivpiske eggehvitene og røre disse forsiktig i helt til slutt.
TIPS: Har du en favoritt oppskrift på pannekaker? Prøv å gjør det samme med eggene der. Slik får du virkelig luftige pannekaker. Se flere kokketips