Får du tak i hel fersk torsk, er det selvsagt en fantastisk mulighet til å lage ekstra mye av dagens rett, eller fryse ned det som blir til overs. Kjøper du såkalte torskeloins, kommer du lettere til målet.
Dagens rett
Fersk torsk alla bacalao
Slik gir du torsken et ekstra kick
Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.
Redaksjonen
12 Oktober 2019 - 01:05
Fersk torsk alla bacalao
Fremgangsmåte
- Start med sausen. Kok opp fiskekraften, tomatene (uten laken), hvitløk, chiliflak og olivenolje og la det småsurre i 10 min. Sil sausen.
- Tilsett løken i tomatsausen og kok den mør. Rør inn oliven, paprikastrimler og persille og smak om det trengs mer salt.
- Mandelpotetmosen:
Kok potetene møre i usaltet vann, hell vannet av og mos potetene. Rør inn melk og fløte til en fyldig mos. - Like før servering røres majonesen inn. Smak til med salt.
- Fisken:
- Del torskefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt. Legg dem på stekebrett med skinnsiden opp og hell på 1 dl vann.
- Dekk med folie og bak fisken på 120 grader midt i ovnen til den har skiftet farge helt gjennom (ca 15 minutter).
- Flå skinnet av fisken og legg den opp i dype tallerkener oppå potetmosen med sausen rundt.
Tips: Prøv gjerne denne oppskriften med ferdig utvannet klippfisk i stedet for den ferske torsken for en mer autentisk bacalaosmak også.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
80 POENG
Forsiden akkurat nå