- Start med sausen. Kok opp fiskekraften, tomatene (uten laken), hvitløk, chiliflak og olivenolje og la det småsurre i 10 min. Sil sausen.
- Tilsett løken i tomatsausen og kok den mør. Rør inn oliven, paprikastrimler og persille og smak om det trengs mer salt.
- Mandelpotetmosen:
Kok potetene møre i usaltet vann, hell vannet av og mos potetene. Rør inn melk og fløte til en fyldig mos. - Like før servering røres majonesen inn. Smak til med salt.
- Fisken:
- Del torskefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt. Legg dem på stekebrett med skinnsiden opp og hell på 1 dl vann.
- Dekk med folie og bak fisken på 120 grader midt i ovnen til den har skiftet farge helt gjennom (ca 15 minutter).
- Flå skinnet av fisken og legg den opp i dype tallerkener oppå potetmosen med sausen rundt.
Tips: Prøv gjerne denne oppskriften med ferdig utvannet klippfisk i stedet for den ferske torsken for en mer autentisk bacalaosmak også.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk