Fersk torsk alla bacalao
Foto: Alf Börjesson

Fersk torsk alla bacalao

I denne bacalao-oppskriften har vi erstattet klippfisk med torskefilet, og aller helst ryggfileten. Dermed blir retten både enklere og rimeligere å lage. Garantert at det ikke går utover smaken.

Fremgangsmåte

  1. Start med sausen. Kok opp fiskekraften, tomatene (uten laken), hvitløk, chiliflak og olivenolje og la det småsurre i 10 min. Sil sausen.
  2. Tilsett løken i tomatsausen og kok den mør. Rør inn oliven, paprikastrimler og persille og smak om det trengs mer salt.
  3. Mandelpotetmosen:
    Kok potetene møre i usaltet vann, hell vannet av og mos potetene. Rør inn melk og fløte til en fyldig mos.
  4. Like før servering røres majonesen inn. Smak til med salt.
  5. Fisken:
  6. Del torskefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt. Legg dem på stekebrett med skinnsiden opp og hell på 1 dl vann.
  7. Dekk med folie og bak fisken på 120 grader midt i ovnen til den har skiftet farge helt gjennom (ca 15 minutter).
  8. Flå skinnet av fisken og legg den opp i dype tallerkener oppå potetmosen med sausen rundt.

Tips: Prøv gjerne denne oppskriften med ferdig utvannet klippfisk i stedet for den ferske torsken for en mer autentisk bacalaosmak også.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget
Ukens kake
Sjokoladekake med ganache

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Når du først har fått smaken på konditorkremen ganache, går du aldri tilbake til vanlig glasur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er knapt mulig å lage middagen raskere (og billigere)
Dagens rett

Det er knapt mulig å lage middagen raskere (og billigere)

Ferdige nudelpakker er en enkel og billig basis for raske middager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her