Slank og grinete?

Passe mett er en lekker bok som skal hjelpe deg med å gå ned noen kilo. Dessverre er det sannsynlig at du mister humøret i samme slengen.
Redaksjonen
22 Februar 2008 - 12:15

Linda Gassenheimers bok er oversatt fra engelsk, og bærer undertittelen "Gå ned i vekt med riktige porsjoner". For her er nemlig clouet: spis nesten hva pokker du vil, men spis mye, mye mindre enn det du er vant til.

Ved første gjennomgang av boka er det nesten så man tar seg selv i å plystre av fryd og glede. Her skal bilringene bort, og det selv om du kan fortsette å spise iskrem, hamburger, pizza, taco og annet godt. Det hele ser så oppløftende ut at selv ikke bildet av en brokkoli (som bare gir deg 50 kalorier per porsjon) kan ta fra deg humøret.

Per A. BorglundFoto: Morten Bibow

Alvoret kommer
I det du begynner å finlese boka, kommer frykten smygende. Selv et uskyldig beger yoghurt gir grunn til alarm. 260 kalorier er for mye, velg heller den lette varianten. Omeletten din skal ikke bestå av mer enn ett egg og to eggehviter. En håndfull potetstappe er akkurat passe for en person. En normal porsjon pommes frites er super-fy, og en voksen person må gå i over én time for å forbruke alle kaloriene de friterte potetene har å by på. Og det stopper aldri. En vanlig bakt potet er et helt måltid i seg selv, ikke tilbehør til en god biff (slik vi ofte nyter den). Selv et glass vanlig appelsinjuice sprenger alle grenser. Du må pent nøye deg med et halvt glass ferskpresset juice til frokost.

Utelivsguide
Skal du spise på restaurant, får du også noen alvorsord med på veien. Boka guider oss igjennom besøk på meksikanske, spanske, kinesiske osv. restauranter, med beskjed om hva du bør satse på. Kinamat er dessverre smekk full av salt og sukker.

Det er lurt å la være å røre sausen, ris og nudler er bannlyst. (Det er i grunnen så en begynner å lure på hvordan det kan være så mange kinesere, så på kanten som de åpenbart lever).

Nei til parmesan
Konklusjon: Slankebøker kan være en prøvelse, det gjelder i høyeste grad også for Passe mett. Men, sjangeren til tross, det er en ganske lekker bok. Bildene er klare og innbydende, tekstene er i høyeste grad til å begripe.

Men du verden så trist det er å lese side opp og side ned om at fløtesauser er synonymt med faresone, at revet parmesan er fysjom, mer enn 355 ml øl er ikke lenger "moderat inntak" og at et kvart wienerbrød er akkurat passe porsjon for én person.

249 kroner
Vega Forlag
 
Antall stjerner:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her