Karristekte torsketunger med mango- og eplesalsa
Fremgangsmåte
- Vend torsketungene i paneringen og sprøstek i varm olje til pent lysebrune.
- Mango- og eplesalsa:
Bland alle ingrediensene lett. - Blandet salat:
Arranger den blandete salaten på tallerkener. Lag dressing av sitron, olje, salt og pepper og drypp over salaten. - Legg salsa i midten, de sprøstekte torsketungene oppå.
Pynt med friske urter. Lyst brød passer godt til.
Prøv denne også. Frityrstekte torsketunger med salat og dipp
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 494.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Lettristet torskelever med balsamicosirup
Fremgangsmåte
Rist sesamfrøene lett i varm panne. Sett til side.
Eddiken kokes inn til 1/3 gjenstår. Den skal ha sirupkonsistens. Ha sesamfrøene oppi sirupen og hold det hele varmt.
Rens torskelever for hinner og "kveis" (helt ufarlige parasittormer).
Skjær opp i passende biter og stek veldig raskt i svært varm panne, noen sekunder på hver side. Legg over på kjøkkenpapir før du fordeler på tallerkenene.
Dryss over godt med nykvernet havsalt og svart pepper. Drypp balsamicosirup over torskeleveren, og server umiddelbart.
Flere oppskrifter med skrei finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 494.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Kokt skrei og rogn
Fremgangsmåte
- Kok inn finhakket løk og vin til en tredel. Tilsett kraft og kremfløte. Pisk inn smør og smak til med salt og hvit pepper.
- Koking av rogn:
Vask rogna og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under kokinga. Legg den i ½ liter kokende vann tilsatt ½ spiseskjeer salt. La den trekke i 20-40 minutter til rogna er ferdig kokt. - Koking av skrei:
Kok opp en liter vann tilsatt salt, 2 ss dl per liter vann og 1 ss eddik. Trekk kjelen av plata og legg i fiskeskivene. Sett kjelen over varmen igjen og kok opp. Trekk kjelen til side og la fisken stå og trekke i ca 4 minutter til fisken er kokt. Før servering legger du fisken med en fiskespade på et serveringsfat. - Hell kokekraften i en bolle og tilsett 1 dl salt. Pisk med en visp til saltet er oppløst. Hell saltlaken over fisken 3-4 ganger avhengig av hvor glad du er i salt. Slik blir fisken perfekt saltet.
Server skreien på varme tallerkener med kokt torskerogn skjært i skiver, kokte poteter og smørsaus.
Flere oppskrifter med skrei finner du her
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 494.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
80 POENG