Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Alsaces 13.000 hektar fordelt på om lag 70 kilometer fra nord til sør, byr på mange kjente og ettertraktete navn, og enda flere ukjente. De fleste av dem velger anonymitetens rekker ved å bekjenne seg til en vinfilosofi med høye avlinger, mye restsødme og dermed lite regionalkarakter.
Det er derfor bare en mindre andel av de mer enn 100 millioner flaskene som egentlig er Alsace-navnet verdig.
Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal
Siden 1691
Mens atter andre trer ut av skyggen og overrasker med skjulte skatter.
Som Valentin Zusslin. Familien Zusslin har aner helt tilbake til 1691 i Alsace, nærmere bestemt i Orschwihr i den sørlige delen av regionen.
Perfeksjonister
Men det hviles ikke på laurbærene av den grunn. Siden 1997 har de 13 hektar med vinmarker vært drevet
biodynamisk. Den yngste (og 13.) generasjonen Zusslin, Marie og broren Jean-Paul, har siden 2000 introdusert enda større grad av perfeksjonisme i så vel vinkjeller som vinmark.
Sørøstvendt Resultatet er viner med
mye karakter og stort potensial. Mens Clos Liebenberg har leirholdig kalkjord, har
grand cru-vinmarken Pfingstberg et mer sammensatt og mørkere jordsmonn med så vel kalkstein, leir og sand samt ikke minst grus og steiner. Derfor har Pfingstberg-druene høyere modning og noe større potensial.
Begge er sørøstvendte hvilket beskytter druene fra den stekende ettermiddagssolen.
Marie arbeider for mindre restsødme i vinene, for å få frem enda mer av potensialet. Men i 2004 var modningen så høy at vinene fra det kalkholdige jordsmonnet i Bollenberg-vinmarken fikk enten veldig høy alkohol eller noe restsødme.
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra
Apéritifs polliste eller
søke deg frem til de varene du er ute etter.
Foto: Rémi Stosskopf
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså
én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på
godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt
gratis.
Les mer her (klikk) og bli abonnent.