Skjenkeforbud

Color Line-fergen MS Bohus får skjenkeforbud i to dager like før jul. Konseptet der reisende selv kan forsyne seg med drikkevarer får en pause på to måneder på to av rederiets ferger.
Redaksjonen
04 Desember 2007 - 15:00

- Fylkesmannen inndrar skjenkebevillingen i to dager på Bohus. Dessuten er den såkalte alt inkludert-ordningen borte i to måneder på både Bohus og MS Color Viking. Vi tar dette til etterretning, sier informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line til NTB.
 
Flere brudd
Fylkesmannen har gjennomført flere kontroller på de to ferjene mellom Sandefjord og Strömstad, og har påpekt en rekke brudd på skjenkereglene. Overskjenking, alkoholservering til mindreårige og restaurantgjester som selv har fått tappe sitt eget drikke uten kontroll av betjeningen, er bare noen av funnene.
 
I slutten av oktober fikk en mann servert et brett med 18 shots til bordet der han og to kamerater satt og drakk på Color Viking. Mannen ble så beruset at han måtte krabbe til toalettet før han endte på sykestua.
 
Brettforbud
Inndragningen av skjenkebevillingen på MS Bohus gjelder 20. og 21. desember. Mellom 20. desember og 19. februar får ikke de to ferjene lov til å tilby de reisende selvbetjeningskonseptet Alt inkludert.
 
Informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen sier Color Line har tatt alkoholproblematikken svært alvorlig.
 
- Vi har satt i gang mange tiltak, for eksempel strengere internkontroll og økt bemanning. Dessuten er det ikke lenger lov å handle med brett, sier Mathisen.
 
Strengere
Actis, som er rusfeltets samarbeidsorgan, mener reaksjonen er for mild, men assisterende fylkesmann i Vestfold, Bjørn Strandli, sier til NTB at Color Line kan vente seg strengere reaksjoner dersom det blir avdekket nye brudd på skjenkebestemmelsene.
 
Alvorlig
- Vi ser alvorlig på overtredelsene, og man kan diskutere om dette er for snilt eller for strengt. Dersom senere tilsyn skulle avdekke at det ikke er i orden med alkoholserveringen vil det bli en opptrapping av reaksjonsnivået, sier Strandli. Han understreker at Color Line i et møte med Fylkesmannen la seg flat og lovet å rydde opp.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Ukens drink

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 strålende viner fra Montalcino
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

Smak 7 strålende viner fra Montalcino

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Ukens drink

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her