I dagens oppskrift bruker vi grønnskjell fra butikkens frysedisk, men her kan du også bruke store blåskjell dersom du ikke skulle finne de importerte grønnskjellene. Det blir nesten hipp som happ hva angår tidsbruk: Damp blåskjellene til de akkurat åpner seg og følg oppskriften nedenfor.
Dagens rett

Foto: (AlexPro9500)
Fredagssnacksen blir knapt bedre enn med dette
Lettlaget om du bruker fryste skjell, men like god om du damper skjellene først og gratinerer dem raskt etterpå.
07 Mars 2025 - 01:00
Skjell med chili og lime

Fremgangsmåte
- Dersom du har frysne skjell, legg de til tining i kjøleskapet.
- Del chilien i to, fjern frø og mellomvegger. Strimle og hakk den fint. Finhakk sjalottløken. Strimle korianderen. Press saften av en lime.
- Bland pepperfrukt, sjalottløk, koriander, limesaft og smeltet smør i en bolle.
- Legg skjellene i en langpanne eller ildfast form. Hell smørblandingen over.
- Sett formen midt i ovnen og gratiner til skjellene er gjennomvarme (ca. 225 °C, 3-4 minutter).
- Server skjellene med loff til, den kan gjerne dyppes i kraften fra skjellene.
På New Zealand kalles skjellene Greenshells eller kiwiskjell. De er store og fine og ferdigkokte i frysedisker her i Norge.
Mange deilige retter med blåskjell du bør prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå