- Dersom du har frosne skjell, legg de til tining i kjøleskapet.
- Del chilien i to, fjern frø og mellomvegger. Strimle og hakk den fint. Finhakk sjalottløken. Strimle korianderen. Press saften av en lime.
- Bland pepperfrukt, sjalottløk, koriander, limesaft og smeltet smør i en bolle.
- Legg skjellene i en langpanne eller ildfast form. Hell smørblandingen over.
- Sett formen midt i ovnen og gratiner til skjellene er gjennomvarme (ca. 250 °C, 5-6 minutter).
- Server skjellene med loff til, den kan gjerne dyppes i kraften fra skjellene.
På New Zealand kalles skjellene Greenshells eller kiwiskjell. De er store og fine og ferdigkokte i frysedisker her i Norge.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig