Skipskonjakk av ypperste kvalitet

Hurtigrutens MS Nordnorge kom til havn i Bergen nylig. Om bord hadde hun fire store eikefat med det som skal bli til 3 000 flasker Antarctica Voyage of Discovery 2007.
Redaksjonen
20 Juni 2007 - 13:47

Fatene er fylt med Louis Royer Fins Bois Vintage 1991, og har vært om bord i skipet i åtte måneder.
 
Fatene ble tatt om bord i La Rochelle i Frankrike 20.september 2006 og har vært over både den sørlige og den nordlige Polarsirkel. De har også krysset ekvator to ganger.
 
Spesielle begivenheter
Cognachuset Louis Royer er japansk eid og har som filosofi at det skal engasjere seg i spesielle, men relevante begivenheter globalt. Og det må jo sies at å bli identifisert med en cognac som har vært både i Arktis og i Antarktis er spesielt.
 
Veldig kaldt
Louis Royer plukker hvert år en konjakkvariant de finner velegnet. Årgangen 1991 er valgt fordi Cognac-distriktet da hadde et usedvanlig kaldt vær. Dette førte til at en stor del av vindruene fikk frostskader. Mye av avlingen gikk tapt, og det måtte gjøres et svært selektivt utvalg av druer.
 
Samlerobjekt
Det har allerede vist seg at den antarktiske hurtigrutekonjakken har blitt et yndet samlerobjekt for mange. Antall flasker som blir tilgjengelige på det åpne markedet blir lite. Hurtigrutens skip, som blant annet går i cruisefart i Europa, i Antarktis og på Grønland, får selvsagt sin kvote, skriver boarding.no.
 
Men produktet finnes også blant Vinmonopolets tilbud, til en pris av rundt 650 kroner flasken.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Ukens kake

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos

Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Ukens kake

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos

Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 strålende viner fra Montalcino
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

Smak 7 strålende viner fra Montalcino

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her