En stor skandale har rammet Kinas viktigste vinregion, Changli, også kalt Kinas Bordeaux, skriver vinavisen.dk.
Regionen ligger i provinsen Hebei, hvor en tredjedel av all kinesisk vin blir produsert.
Kinesisk tv avslørte svindelen etter at den fikk tak i materiale fra opptak fra overvåkningskameraer hos en av produsentene i regionen.
Opptakene viser hvordan arbeidere i vinhuset Jiahua satte falske etiketter med navn på kjente internasjonale vinprodusenter på hundrevis av flasker.
Ifølge tv-kanalen har Jiahua solgt flere enn to millioner flasker forfalsket vin i året de siste par årene.
Det kom også fram at flasker fra en rekke produsenter ikke hadde mye til felles med vin, men inneholdt sukkervann blandet med farge- og aromastoffer. Enkelte flasker inneholdt imidlertid i tillegg rundt 20 prosent gjæret druejuice.
De forfalskede vinene ble solgt til engros- og detaljhandelen for priser ned til fire norske kroner pr. flaske. På grunn av de fine etikettene kunne flaskene selges for langt høyere priser til forbrukerne.
De mange aroma- og fargestoffene kan i tillegg føre til helseskader, alt fra hodepine til hjerteproblemer og kreft.
Umiddelbart etter tv-sendingen ble 30 av 100 vinprodusenter i området stengt, mens hundretusener av forfalskede flasker ble tilbakekalt fra butikkene.