Dagens rett
En kremet pastarett med reker er rask å lage
Foto: (Alisa Korolevskaya)

En kremet pastarett med reker er rask å lage

Reker og pasta er to ingredienser som er fantastisk enkelt å sette sammen. Og med ingredienser du garantert har for hånden.
11 September 2023 - 23:00

Denne lettlagde prastaretten har masse deilig smak av urter og krydder. Om du ikke er klar for chili på en tirsdag, kan du erstatte med paprikapulver. 

Skalldyrpasta kremet med reker eller scampi

Skalldyrpasta kremet med reker eller scampi

Fremgangsmåte

  1. Kok spagettien etter anvisningen på pakken, men uten å tilsette salt. 
  2. Sil vannet av spagettien i et dørslag, og legg den på et egnet oppvarmet serveringsfat.
  3. Pill rekene, finhakk løk, hvitløk og urter. Riv chilipepper og press sitron.
  4. Varm olje i en panne eller wok og tilsett hvitløk, løk og chili, og rørfres i ca 2 min.
  5. Tilsett matfløte og soyasaus og la koke 5 minutter. 
  6. Bland i reker/scampi samt urter og sitronsaft.
  7. Pynt med urter eller spirer og server straks.

Tips: Om du ikke er klar for chili, kan du erstatte med mildere paprikapulver. 

Lyst på en annen pastarett da finner du mange her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når hvitvinene fra denne produsenten kommer til Norge, forsvinner de som dugg for sola
+
Godbiter i pollisten

Når hvitvinene fra denne produsenten kommer til Norge, forsvinner de som dugg for sola

Det vil si om de legges ut i bestillingsutvalget uten kvotering. Men fortvil ikke, det finnes noen helt unike vellagrete alternativer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne pinot noiren er ikke bare et kupp, men også unik
+
Ukens vin

Denne pinot noiren er ikke bare et kupp, men også unik

At det lages god pinot noir, som også er rimelig, utenfor Burgund, er ingen nyhet. Men det er sjelden at pinotdruer fra Burgund blandes med druer fra Cahors.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rioja har mer enn bare vin i verdensklasse å by på. Denne stjernerestauranten er ikke uventet blitt veldig populær
+

Rioja har mer enn bare vin i verdensklasse å by på. Denne stjernerestauranten er ikke uventet blitt veldig populær

Restaurant Nublo har på kort tid blitt en attraksjon i Haro, Riojas vinhovedstad, med sin puristiske nakne, men også smakfulle kjøkkenfilosofi samt brede utvalg av lokale viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Burgundprisene er symbol på den nye globale ustabiliteten
+

Burgundprisene er symbol på den nye globale ustabiliteten

Den sterke økningen i vinprisene – av og til avbrutt av en liten nedgang – er en trend som gjelder for mange vinproduserende regioner og som vil gjenta seg i framtiden. Den katastrofale 2024-årgangen for Burgund vil garantert sende prisene oppover.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når hvitvinene fra denne produsenten kommer til Norge, forsvinner de som dugg for sola
+
Godbiter i pollisten

Når hvitvinene fra denne produsenten kommer til Norge, forsvinner de som dugg for sola

Det vil si om de legges ut i bestillingsutvalget uten kvotering. Men fortvil ikke, det finnes noen helt unike vellagrete alternativer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne pinot noiren er ikke bare et kupp, men også unik
+
Ukens vin

Denne pinot noiren er ikke bare et kupp, men også unik

At det lages god pinot noir, som også er rimelig, utenfor Burgund, er ingen nyhet. Men det er sjelden at pinotdruer fra Burgund blandes med druer fra Cahors.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gresskar er mer enn bare pynt
Guide

Gresskar er mer enn bare pynt

Er du usikker på historien bak halloween eller lurer på hva du skal bruke gresskarene til? Apéritif gir deg svarene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stor norsk oppmerksomhet i verdens bartopp

To og en halv norsk bar blant verdens 100 beste barer, er en bragd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er nå vi trenger dette: Slik lager du moussaka, gresk salat og tzatziki
Dagens rett

Det er nå vi trenger dette: Slik lager du moussaka, gresk salat og tzatziki

Tankene flyr til solvarme strender, kalde drinker og andre gode ferieminner i det vi serverer en av de store greske klassikerne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rioja har mer enn bare vin i verdensklasse å by på. Denne stjernerestauranten er ikke uventet blitt veldig populær
+

Rioja har mer enn bare vin i verdensklasse å by på. Denne stjernerestauranten er ikke uventet blitt veldig populær

Restaurant Nublo har på kort tid blitt en attraksjon i Haro, Riojas vinhovedstad, med sin puristiske nakne, men også smakfulle kjøkkenfilosofi samt brede utvalg av lokale viner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her