- Del auberginen i tykke skiver og ha godt med salt på dem. Legg dem i et dørslag i ½ time slik at de får svettet.
- Skyll auberginen og klapp skivene tørre med husholdningspapir.
- Stek aubergine eller potetskivene gyldne i blanding av smør og olje. Legg dem etter hvert over i et ovnsfast fat.
- Kjøttsaus:
- Fres finhakket løk og hvitløk blankt i en stor stekepanne eller tykkbunnet kasserolle. Ha i karbonadedeigen eller lammekjøttdeigen og brun den sammen med løken. Bruk en gaffel til å dele opp kjøttet slik at det blir finkornet.
- Ha i tomater, tomatpuré og krydder, kok opp og la småkoke i ca 10 minutter.
- Smak til med krydderet og fordel kjøttsausen over auberginene i fatet.
- Hvit saus:
- Smelt smør eller margarin i en kjele og tilsett hvetemelet, rør godt og la surre et par minutter på middels varme.
- Tilsett melken litt og litt av gangen mens du rører kraftig slik at du ikke får klumper (varm gjerne melken først - da blir den lettere å røre inn).
- Kok opp og la småkoke i fem minutter. Smak til med krydder.
- Ta sausen av varmen og rør inn osten først og de sammenvispede eggene til slutt. Fordel sausen i fatet og dryss med parmesan.
- Stek moussakaen i ovn ved 180 grader i ca 45 minutter.
Serveres med en gresk salat og tzatziki .
Tips: Til denne retten kan du erstatte auberginen med poteter, men den tradisjonelle moussakaen er laget med aubergine.
Se våre andre oppskrifter på moussaka
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev