Godbiter i pollisten
Skal du pleie kjærligheten denne uka, gjør det med en av disse - også kjent som verdens beste champagne

Skal du pleie kjærligheten denne uka, gjør det med en av disse - også kjent som verdens beste champagne

Charles Heidisieck finnes nemlig i de 62 største polutsalgene og kommer til å gjøre jobben. Skal det være rosa i glasset på en dag som den 14., finnes en løsning i seks polutsalg.
Aase E. Jacobsen
12 Februar 2020 - 14:45
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen
 
 

Charles Heidsieck Brut Réserve er en veldig klassisk champagnestil med ganske høy dosage – altså sukkertilsetting ved omkorking – men som kler denne ekstra sødmen veldig godt all den tid den balanseres av god syrlighet og fin kompleksitet fra modningen på bunnfallet i flasken.

En nydelig brut-champagne i seg selv om et flott følge til gode retter av så vel sjømat som lyst kjøtt. Og den finnes altså på et pol nær deg.

Se hvilke pol som har de ulike Charles Heidsieck-champagnene her

Les om hva som gjør Charles Heidsieck så spesiell her

Charles Heidsieck Rosé Réserve er som skapt for kresen romantikk. Den er superelegant med delikate frukttoner og fint blomsterpreg. En rosa drøm – helt enkelt.

 

Er du i det ekstra spandable hjørnet, er Charles Heidsieck et godt valg, for ikke bare finnes vintageutgavene, både som hvit og rosa, i 2006-årgang i noen få polutsalg. Selv om du må legge på et par hundrelapper, er det vel anvendte kroner, for du får veldig mye karakter og kompleksitet for pengene.

Eller om du går helt til topps, så er Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2004 på plass i 10 polutsalg (og kan sågar bestilles). Rett og slett en helt fantastisk 15 år gammel champagne som tåler mange år fortsatt. En absolutt favoritt og en sann legende.

Charles Heidsieck er faktisk kåret til verdens beste champagne

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser
Dagens rett

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser

Enkelt, velsmakende og kjernesunt er stikkordene for dagens supre oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her