Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev
Sarnin-Berrux Saint Aubin 2012 (17067)er et virkelig kupp, men som det kun finnes 200 flasker av, så her gjelder det å hive seg rundt. For dette er usedvanlig mye vin for pengene. En strålende vin som nyter godt av ekstra gunstig beliggenhet (ved 300 m.o.h.) og jordsmonn (kalkholdig leire).
Gode matviner
St. Aubin gir ofte bedre vinvaluta enn kommunevinene fra naboen Meursault. Men Sarnin-Berrux’ utgave, Sarnin-Berrux Meursault 2012 (17068), er også veldig god, men altså noe dyrere.
Deres topp-meursault, Sarnin-Berrux Meursault Blagny 1er Cru 2012 (17069), er besnærende, men den har sin pris. Det er dog en vin som tåler og bør lagres lenge.
I det «akseptable» prisleiet finner vi også viner fra den noe mindre kjente appellasjonen St. Romain som i form av Sarnin-Berrux Saint Romain Blanc 2012 (17041)gir en vellykket hvit burgunderstil som også lagrer godt. Den røde utgaven, Sarnin-Berrux Saint Romain Rouge 2012 (17040), er en ganske så kul pinot noir, med lette naturvintoner, og med gode muligheter på matbordet.
Denne produsenten lager også strålende st. romain
Det var nøyaktig slik Domaine Sarnin-Berrux startet i 2004, rundt et bord fylt med godt kjøtt og gode viner, i St. Romain. Her hadde Jean-Marie Berrux overtatt noen parseller som han dyrket biodynamisk, og vennen Jean-Pascal Sarnin drev sammen med kona Veronique Moiroud-Monnot et enkelt, men sjarmerende hotell (maison d’hôtes de charme) på den opprinnelige vingården Domaine Corgette.
Leker seg med spanske druer
Konseptet er en såkalt negoçiantbasert virksomhet men med fokus på å lage så naturlige viner som mulig. De kjøper derfor druer fra økologisk eller biodynamisk drevne vinmarker. I vinkjelleren brukes ingen tilsettingsstoffer, ei heller gjær, bortsett fra en lett svovling før flasketapping.