Hvorfor sild og poteter både hver for seg og sammen, deler bunnplasseringen i det norske kostholdet er en gåte. For det er en kombinasjon som alle andre nordeuropeiske nasjoners kjøkken hyller. Det burde være en viktig nyttårsforsett, å spise mer sild og poteter.
Dagens rett
Foto: (Godfisk.no)
Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket
Sild er en favoritt hos våre gode naboer i øst, og vi har absolutt noe å lære, for både sild og poteter er råvarer som er billige og svært bærekraftige.
14 Januar 2025 - 00:00
Sild med potet, eple og rødløk
Fremgangsmåte
- Kok potet til al dente. La avkjøle litt før du deler dem i to eller fire, avhengig av størrelse.
- Hvis krydder- eller spekesilden er veldig salt eller krydret, kan du skylle den kort under kaldt rennende vann.
- Legg deretter filetene på et kjøkkenhåndklede/tørkepapir, la dem tørke litt og kutt dem opp i mindre biter.
- Skjær rødløken i tynne ringer, vask eplet og del det i fire ved hjelp av en kniv. Del hver av de fire bitene i tynne skiver på langs.
- Kutt opp sylteagurken i terninger.
- Rør rømmen og majonesen sammen i en bolle og smak til med fersk revet pepperrot og pepper.
- Legg opp som en salat på fire tallerkener eller på et stort fat.
- Start med å legge potetene i bunnen, fordel deretter epler, løk, sylteagurk og sildebiter over potetene.
- Legg til slutt på rømmesausen, pynt med dill og riv over pepperrot.
Se ale de deilige silderetten du kan lage
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå