- Kok potet til al dente. La avkjøle litt før du deler dem i to eller fire, avhengig av størrelse.
- Hvis krydder- eller spekesilden er veldig salt eller krydret, kan du skylle den kort under kaldt rennende vann.
- Legg deretter filetene på et kjøkkenhåndklede/tørkepapir, la dem tørke litt og kutt dem opp i mindre biter.
- Skjær rødløken i tynne ringer, vask eplet og del det i fire ved hjelp av en kniv. Del hver av de fire bitene i tynne skiver på langs.
- Kutt opp sylteagurken i terninger.
- Rør rømmen og majonesen sammen i en bolle og smak til med fersk revet pepperrot og pepper.
- Legg opp som en salat på fire tallerkener eller på et stort fat.
- Start med å legge potetene i bunnen, fordel deretter epler, løk, sylteagurk og sildebiter over potetene.
- Legg til slutt på rømmesausen, pynt med dill og riv over pepperrot.
Se ale de deilige silderetten du kan lage