Shish kebab er tyrkisk, men lammekjøttet er norsk. Det er en veldig god kombinasjon. Selv om norsk lammekjøtt er mørt, trenger det et par timer på å trekke til seg de gode smakene fra marinaden. Gjør derfor forberedelsene allerede i dag.
Dagens rett
Foto: (Mari Svenningsen)
Det må mørt lammekjøtt til for en ekte shish kebab
En ekte kebab med biter av marinert lammekjøtt stekt på grill er en kulinarisk opplevelse når den får følge av en couscoussalat. En perfekt måte å starte helgen på.
27 Juni 2024 - 23:00
Shish kebab med couscoussalat
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i terninger.
- Skjær løken i ringer og finhakk hvitløken. Bland med sitronsaft, olje, spisskummen, kanel, salt og pepper.
- Hell marinaden over kjøttet og mariner i minst 2 timer. Vend bitene et par ganger underveis.
- Ta kjøttet opp av marinaden og tre på grillspyd sammen med småløk.
- Grill kjøttet i ca 4-5 minutter på hver side, eller stek ovn i på 225 grader i ca 15 minutter.
- Server med en couscoussalat og yoghurtdressing.
Tips: Legg spiddene i vann i en halvtime før du legger dem på grillen, da tar de ikke fyr.
Her finner du mange retter med Shish kebab
Her finner du veldig mange herlige grillretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.50 l Pris: 74.60 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå